Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

15e keer!

ROBUR'58 INTERNATIONALE HONK- EN SOFTBAL SERIES 2003

Voor de 15e keer wordt deze zomer in APELDOORN de Apeldoornse honk- en softbal series gehouden. Dit is in Nederland het enige en jaarlijkse top-evenement op het gebied van honk- én softbal. Spelers en speelsters in de leeftijd van 18-23 jaar met internationale ervaring doen mee aan dit toernooi. Publiek uit Apeldoorn en uit honk- en softbal-minnend Nederland zal hier in de week van 8 t/m 13 juli bij zijn. Het evenement wordt gehouden op het sportcomplex van Robur'58 in het Orderbos. Deelnemende teams vormen ook dit jaar wederom een internationaal gezelschap: Verenigde staten van Amerika, Rusland, Italië, NL-Jong Oranje. Het toernooi geeft een goed beeld wat het niveau van de honkbal en softbal sport in de verschillende landen is. Is de USA nog steed toonaaangevend ?

De Gemeente Apeldoorn steunt dit jaar het evenement door het uit te roepen tot een APELDOORNS TOP EVENEMENT. Tijdens de opening gooit de Burgemeester de 1e bal (the 1st pitch). De openingsceremonie is op woensdag 9 juli van 18:30 uur - 20:00 uur. "We zijn dan ook apetrots dat we het zegel-merk van de Gemeente Apeldoorn mogen dragen", zegt Series organisator van Robur'58, Reinhold Jahn. De Gemeente Apeldoorn wil met dit toernooi APELDOORN: SPORTSTAD IN HET GROEN verder vormgeven, iets wat op dit prachtige sportcomplex van ROBUR'58 goed tot uiting komt. Daardoor kunnen alle sportliefhebbers, die jaarlijks uit het hele land naar Apeldoorn komen, genieten van topsport in een fantastische sfeer. De toegang tot dit evenement is gratis.

De kruisfinales zijn op zaterdag 12 juni en op zondag 13 juni worden de finales gespeeld.

Hoofdsponsors van de Series zijn de Apeldoornse bedrijven Huneveld-straaltechniek en Combined Business Power (CBP)-inkoopadvies. "ROBUR'58 kennen wij al jaren", zo zeggen Ewalts van CBP en Van Hunen van Huneveld, "met name onze betrokkenheid bij de vorig jaar overleden nestor van de club, Johan Bouwman, is voor ons een reden om het toernooi in 2003 te ondersteunen". "We willen iets doen ter nagedachtenis aan deze clubman in hart en nieren, dat blijvend is en zijn naam niet doet vergeten. Wat dat is , ... kom maar kijken op 9 juli bij de openingsceremonie!"

"Het is een prachtig gebaar van deze bedrijven aan onze vereniging", zo vindt Harry de Weerd, bestuurslid. "Vooral de persoonlijke betrokkenheid van beide directeuren bij deze vorm van sponsoring, maakt het contract en de relatie met hen uniek". COLOFOON:

BSPA - Stichting Base and Softball Promotion Apeldoorn

Sportpark Orderbos
P/a Postbus 10486
7301 GL Apeldoorn
Clubhuis Robur´58: 055 - 3553474

Voor vragen en toelichting op dit schrijven zijn voor u beschikbaar: Reinhold Jahn Projectmanager Organisatie 0655 841381 r.jahn@hccnet.nl Hans van Leenen Organisatie en PR 0653 291708 hans.van.leenen@12move.nl Harry de Weerd Bestuurslid Robur´58 055 3600644 harry.deweerd@planet.nl


---- --