Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van vrijdag 4 juli 2003

Woensdag 9 juli 2003
Informatiebijeenkomst reconstructie Stationstraat Meerssen

In september 2003 start de gemeente met de reconstructie van de Stationstraat in het centrum van Meerssen. Dit zijn de laatste wegwerkzaamheden in het kader van het Centrumplan Kern Meerssen. Het betreft de reconstructie van het gedeelte Stationstraat tussen de Beekstraat en het Stationsplein. De gemeente Meerssen wil omwonenden en belangstellenden tijdens een informatiebijeenkomst op woensdag 9 juli aanstaande informeren over de reconstructiewerkzaamheden. De bijeenkomst vindt plaats in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum, Beekstraat 51 te Meerssen, aanvang 19.30 uur.

Reconstructie
De aannemer start omstreeks 1 september met het verwijderen van het asfalt in het weggedeelte Stationsplein - Beekstraat. Aansluitend wordt een aftakking van de Watervalderbeek gedeeltelijk opengelegd. Deze beek stroomt ondergronds. Nadat alle huisaansluitingen op het riool zijn gerealiseerd, worden de goten en klinkerbestrating gelegd. Dit gebeurt in dezelfde stijl als in de rest van het centrumgebied. Tegenover het Proosdijpark worden 15 parkeerplaatsen aangelegd. Deze worden gemaakt van natuursteenkeien. De parkeerplaatsen ter hoogte van de winkels vervallen, omdat het voetgangersgedeelte aan beide zijden van de weg aanzienlijk breder wordt.

Omleidingroute
Vanaf de start van de werkzaamheden is de Stationstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Woningen en winkels blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor voetgangers. Ook parkeergarage 'Proosdijpark' in de Stationstraat blijft steeds van een zijde bereikbaar De omleidingsroute wordt aangegeven door borden. Tijdens de reconstructiewerkzaamheden wordt de bussluis in de Montfortlaan in één richting opengesteld voor verkeer.

De werkzaamheden zullen naar verwachting voor 1 december gereed zijn.