Ingezonden persbericht

MOTORRIJDERS ACTIE GROEP- belangenvereniging voor motorrijders

Persbericht - 9 juli 2003

Eerste motorvriendelijke geleiderail krijgt navolging

De Motorrijders Actie groep (MAG) steunt het initiatief van Rijkswaterstaat Noord-Holland om deze week een motorvriendelijke constructie aan te brengen op de geleiderail langs de verbindingsweg van de A1 naar de A6 (Amsterdam-Almere).

De beschermende stalen plaat op de geleiderail moet voorkomen dat motorrijders die onderuitgaan onder de open vangrail terechtkomen. De motorrijdersbescherming is vooral bedoeld voor plaatsen met scherpe bochten, zoals op- en afritten. Motorrijders die bij een ongeval tegen een open geleiderail aankomen, raken vaak ernstig gewond. Door de geleiderail te voorzien van een stalen plaat, kan de motorrijder niet onder de geleiderail belanden of tegen de stalen poten botsen.

De MAG is van mening dat het aantal doden en gewonden onder motorrijders, als gevolg van het in aanraking komen met een geleiderail, drastisch gereduceerd moet en kan worden. Hiervoor is echter een inspanning vereist van wegbeheerders. Op locaties waar motorrijders een groter risico lopen, zullen de bestaande geleiderails moeten worden beoordeeld op 'motorvriendelijkheid' en indien nodig worden aangepast.

Recent onthulden de Motorrijders Actie Groep (MAG) en de provincie Utrecht de eerste motorvriendelijke geleiderail in Nederland, aan de N224, de provinciale weg van Woudenberg naar Zeist. Dat nu de eerste rijksweg aan de beurt is, ziet de MAG als een bevestiging van haar langdurige lobby om de verkeersveiligheid voor motorrijders bij alle wegbeheerders hoog op de agenda te krijgen.

t.a.v. de redactie.

Indien gewenst is de MAG voor meer informatie te bereiken via:

Wanda Dijkhorst, voorzitter:
Tel: 0525-654080
GSM: 06-23248546
e-mail: pr@mag-nl.org

Wim Taal, beleidsmedewerker:
Tel/fax: 058-2134478
GSM: 06-50816817
e-mail: info@mag-nl.org