Ingezonden persbericht


Koppensnellen voor de vastgoedsector

Vanaf donderdag 10 juli, is al het Nederlandse nieuws uit de vastgoedsector in iin oogopslag te volgen. Op dezelfde manier als de site kranten.com dit doet met algemeen nieuws, worden de actuele koppen van het vastgoednieuws overzichtelijk gepresenteerd. Het Nederlandse gedeelte wordt toegevoegd aan de site die momenteel Duitsland, Engeland en de VS al bedient.

http://www.propertyday.com/

Het nieuws is afkomstig uit 21 nieuwsbronnen uit de vastgoedbranche, uit de vier verschillende landen. In de toekomst wordt dit uitgebreid met nieuws uit meer Europese landen en bronnen uit Azik en Afrika. De website PropertyDay.com vermeldt de kop van het artikel en linkt door naar de originele bron van het bericht. Door dit systeem kunnen vastgoedprofessionals eenvoudig de koppen 'snellen' van nieuwsartikelen uit verschillende betrouwbare bronnen. Voor hen is het van belang om op de hoogte te zijn van actualiteiten, om daar eventueel snel op in te kunnen springen. Voor de Nederlandse vastgoedsector levert de combinatie van Nederlands en internationaal nieuws veel tijdwinst op. De koppen worden tenminste elk uur automatisch ververst.

De site propertyday.com is eigendom van het gelijknamige Engelse bedrijf PropertyDay. Deze manier van nieuwsbrengen heeft eerder geleid tot de rechtszaak tussen PCM Uitgevers en Kranten.com, maar bleek rechtmatig: de content wordt niet gekopieerd, maar slechts gelinkt, zoals ook bijvoorbeeld zoekmachines dit doen.