Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 9 juli 2003

Favoriet Kortbeek gebruikt NK als laatste test voor EK

Bij de Nederlandse kampioenschappen Baanatletiek, komend weekeinde in het Olympisch Stadion van Amsterdam, zal de Bossche atleet Thomas Kortbeek zijn laatste test afwerken voor het Europees Kampioenschap onder 23 jaar, volgende week in Bydgoszcz (Polen). De hordeloper van Prins Hendrik is zondag favoriet voor de titel op de 400 meter horden. Hij voert met een tijd van 50.30 seconden, die hij eind mei bij de Harry Schulting Games in Vught liep, de nationale ranglijst aan. De Nederlands kampioen van 2000 en 2001 is met deze tijd vierde op de Europese ranglijst voor atleten onder de 23 jaar, dat perspectief biedt voor het EK, waar hij maandag naar afreist. Ook Nederlands juniorenkampioen Fleur Ondersteijn uit Hedel komt op dit onderdeel uit. Naast Kortbeek en Ondersteijn is Prins Hendrik Vught zaterdag en zondag met 13 atleten vertegenwoordigd.

Noel Keijsers uit Nijmegen is zondag medaillekandidaat op de 3000 meter steeplechase. Keijsers won vorig jaar op het NK in Sittard zilver achter Simon Vroemen, nadat de Noor Svenoy zijn medaille had moeten inleveren. Dit seizoen liep Keijsers in het Spaanse Valencia tot 9 minuten 16.26 seconden, goed voor een derde tijd op de ranglijst. Raymon van den Berg uit Den Bosch kan op deze afstand ook hoog eindigen in Amsterdam. Hij verbeterde zich afgelopen zaterdag in Uden tot 9.26.02. Van de middellange afstandsgroep nemen ook Anne van der Hurk uit Haarsteeg (800 meter), en Cor Datema uit Best (1500 meter) deel aan de Nederlandse titelstrijd. Op de 5000 meter staan Prins Hendrik-atleten Stan Rijken (Den Dungen) en Michiel Otten (Tilburg) aan de start.

Drievoudig juniorenkampioen Erik Cadée neemt zondag deel bij het discuswerpen bij de mannen. Cadée, die over enkele weken afreist naar het EK voor Junioren in Finland, staat op de seniorenranglijst bij de eerste zes Nederlanders. Stein Kuiper uit Vught neemt zondag de kogel ter hand. Op het kogelstoten veroverde hij twee jaar geleden, op de titelstrijd in Tilburg verrassend brons.

De Vughtse studenten Robbert-Jan Jansen en Vincent Kortbeek komen uit op de springonderdelen polsstokhoogspringen (Jansen) en hinkstapspringen (Kortbeek). Jansen staat met een hoogte van 5,15 meter ruim achter het trio Blom, Tamminga en Looije, en zal extra strijd krijgen door de deelname van Richard Spiegelburg, de Duits kampioen van 2001.

Van de sprintgroep van Prins Hendrik lopen er twee mensen de 100 meter: Christel Bertens en Ralf Kieboom, beide uit Tilburg. Nicky van de Clundert uit Best komt uit op de 100 meter horden.

EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (