Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-07-2003
Persberichten district Heerlen en Kerkrade (JC 15.15u) Donderdag 10 juli 2003

District Heerlen / Kerkrade

Heerlen, hennepplantage aangetroffen
De politie beschikte over aanwijzingen dat zich in een pand aan de Spoorsingel in Heerlen een hennepplantage zou bevinden. Daarom ging deze op woensdag 9 juli omstreeks 12.00 uur, in overleg met de justitie, in het pand een onderzoek instellen.
In de woning trof de politie, zowel in de kelder als op de zolder een hennepplantages aan. De plantage op zolder was niet in werking (geen planten), maar er werden wel 10 lampen en daarbij behorende trafos aangetroffen. In de kelder trof men 3 in werking zijn de plantages aan. In totaal ging het hier om 1500 planten, 48 assimilatielampen en bijbehorende trafos, 11 ventilatoren, 4 afzuiginstallaties en diverse vaten met groeimiddel.
In een andere kamer van die woning werd een vuistvuurwapen aangetroffen. Alle goederen werden in beslag genomen. De eigenaar was door de politie reeds eerder in de voorafgaande nacht aangehouden in verband met een door hem ander gepleegd misdrijf. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen, rijbewijs ingevorderd
Gistermorgen rond 09.00 uur trok de hoge snelheid van een Mercedes 500 SL met Belgisch kenteken de aandacht van de onopvallende motorsurveillant. De man reed over de A76 in de richting van Duitsland en bij het volgen van deze auto klokte de surveillant 190 km/uur, terwijl 120 het maximum. Bij de staande houding van 29 jarige Belg zag de agent tot zijn verbazing, dat de naast de bestuurder zittende vrouw, een 2 jarig kind op schoot had.
Het rijbewijs werd ingevorderd en de tegen de Belg wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade, drugsdealer aangehouden
De politie had aanwijzingen dat vanuit een pand aan de Meuserstraat in Kerkrade gehandeld zou worden in verdovende middelen. Daarom deed de politie op woensdag 9 juli omstreeks 17.00 uur, na overleg met de officier van justitie, een inval in dat pand. In de woning werd een persoon aangetroffen en verdovende middelen. Er werd bijna 2 kilo aan softdrugs gevonden (marihuana en hasisch). Deze werden in beslag genomen en één de bewoners aangehouden als verdacht van handel in verdovende middelen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau van politie en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.