Erasmus Universiteit Rotterdam

11 juli 2003

Prof.dr. S.W.J. Lamberts nieuwe rector magnificus Erasmus Universiteit Rotterdam

De Raad van Toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft prof.dr. Steven W.J. Lamberts benoemd als nieuwe rector magnificus. Lamberts volgt prof.dr. Jan H. van Bemmel op, die sinds 2000 het rectoraat bekleedt en met emeritaat gaat.
De rectoraatsoverdracht vindt plaats op 7 november 2003, tijdens de viering van de dies natalis van de EUR.

Steven W.J. Lamberts (Rotterdam, 1944) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht waar hij in 1967 zijn doctoraalexamen behaalde. In 1975 promoveerde hij in de Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vanaf die tijd is hij verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1981 werd hij benoemd tot hoogleraar inwendige geneeskunde.

Lamberts heeft met name onderzoek gedaan op het gebied van neuroendocrinologie, edoncriene tumoren en veroudering.

Op bestuurlijk terrein vervult en vervulde Lamberts verschillende functies. Hij is sinds 1994 lid van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW), lid van het bestuur van ZON/MW, het regio-orgaan Genomics en de Erkenningscommissie Onderzoeksscholen van de KNAW. Op dit moment is hij voorzitter van de International Society of Endocrinology en de European Federation of Endocrine Societies.

Hij ontving tevens diverse internationale onderscheidingen, waaronder de Geoffry Harris Prize for Neuroendocrinology van The European Federation of Endocrine Societies Oxford en vervulde diverse gasthoogleraarschappen.

Noot voor de pers
Info: mw.drs. S. van Beek, Pers- en wetenschapsvoorlichting, tel. (010) 408 1216
, e-mail: vanbeek@daz.eur.nl Prof.dr. S.W.J. Lamberts nieuwe rector magnificus Erasmus Universiteit Rotterdam

pixel.gif] r1pixg.gif]