Korps: Groningen, plaats: Groningen 11-07-2003
Platform Criminaliteitsbeheersing van start in Groningen Vrijdag 11 juli 2003

Gezamenlijk persbericht van de Regiopolitie Groningen, Openbaar Ministerie, Kamer van Koophandel en de Provincie Groningen

Groningen krijgt een eigen Regionaal Platform
Criminaliteitsbeheersing. Het platform is een initiatief van de gemeenten, de Kamer van Koophandel, Openbaar Ministerie, regiopolitie Groningen en de Provincie Groningen. Hans Alders, Commissaris van de Koningin in de Provincie Groningen, is voorzitter van het Platform in Groningen. De startbijeenkomst vindt op 9 september a.s. plaats.

Nederland kent op dit moment 13 Regionale Platforms
Criminaliteitsbeheersing (RPC`s). Deze houden zich bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van lokale projecten, die gericht zijn op het voorkomen van criminaliteit. De RPC`s zijn samengesteld uit een ongeveer gelijk aantal vertegenwoordigers van overheid en bedrijfsleven. Projectleider van het RPC Groningen is Joop Siepel, voorheen werkzaam bij de Regiopolitie Groningen. Hij zal zich in eerste instantie vooral richten op het terugdringen van criminaliteit in en rond bedrijven. Het idee is om dit te bereiken door een projectmatige aanpak op lokaal niveau, waarbij publieke en private partijen gezamenlijk optrekken. Vanuit de visie van integrale veiligheidszorg wordt bij de opzet van deze projecten steeds gezocht naar partners waarmee kan worden samengewerkt. Daarbij wordt met name gedacht aan de gemeentelijke overheid, Politie, Openbaar Ministerie en de betreffende ondernemingen, al dan niet verenigd in een bedrijfs- of ondernemersvereniging. Het RPC Groningen heeft een adviserende, ondersteunende en faciliterende rol bij het opzetten, financieren, implementeren en uitvoeren van deze veiligheidsprojecten.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)