Politie Zaanstreek-waterland



19:28 10-JUL-03
loc.: LANDSMEER, DORPSSTRAAT

Hennepplantage ontdekt na melding wateroverlast

Nadat de politie via een openstaand dakraam een woning binnen is gegaan na een melding van wateroverlast, stuitte men op een hennepplantage. De aanwezige 178 hennepplanten en apparatuur werd vernietigd. De politie stelt een onderzoek in.

19:50 10-JUL-03
loc.: ZAANDAM, KLEINE TOCHT

Auto's weg na proefrit

Een medewerker van een autobedrijf heeft bij de politie aangifte gedaan, nadat een klant een voor een proefrit meegenomen auto niet terugbracht. De man kwam dinsdagmiddag rond 16.00 uur het bedrijf binnenlopen en maakte een afspraak voor een proefrit voor donderdag rond 10.00. Uiteindelijk verscheen de man rond 15.30 uur, maar bracht de grijze Peugeot 106 niet meer terug. De blanke, accentloos Nederlands sprekende man is ongeveer 1.85 m lang en heeft een normaal postuur, donker stekeltjeshaar en een snor en ringbaardje.
Afgelopen dinsdag gebeurde hetzelfde bij een autobedrijf aan de Newtonstraat in Purmerend. Daar meldde zich rond 10.00 uur een man bij de balie voor een proefrit. Ook de zwarte Seat Ibiza die daartoe werd meegenomen, werd niet meer teruggebracht.

03:06 11-JUL-03
loc.: WORMER, VEERDIJK

Aanhoudingen voor autokraak

Na een melding dat twee mannen op de Veerdijk in auto's aan het inbreken zouden zijn, zijn een 21-jarige man uit Wormerveer en een 17-jarige man uit Wormer aangehouden. Politiemensen stelden een onderzoek in en zagen op de wandelweg twee mannen, die aan het opgegeven signalement voldeden, op een scooter rijden. Bij de aanhouding bleek een van hen een geluidsbox bij zich te hebben, welke in beslag werd genomen.

06:40 11-JUL-03
loc.: PURMEREND, FONTEINKRUID

Jongetje (13) hoort inbrekers

Terwijl de bewoners lagen te slapen, zijn vanuit de woning een videocamera en vanaf de oprijlaan een personenauto gestolen. De bewoonster werden gewekt door haar 13-jarige zoontje, die vertelde dat hij in het huis mensen had gehoord. Hij had de hond horen blaffen en voetstappen gehoord. Doordat het jongetje bang was, durfde hij niet direct zijn moeder te waarschuwen en trof de gewaarschuwde politie niemand meer aan. Men is binnen gekomen door een raam te forceren.

11:30 11-JUL-03
loc.: OOSTZAAN, NOORDEINDE

Inbraak in bedrijf

Bij een inbraak in een bedrijf zijn een groot aantal gereedschappen en andere goederen gestolen. Dit gebeurde tussen woensdag en donderdagavond. Men kwam binnen door een raam in te slaan en vertrok met ondermeer laskarren, boormachines en een grastrimmer.



---- --