Ingezonden persbericht


ONLINE, REAL-TIME training en COMMUNICATIe met MACROMEDIA BREEZE LIVE

Nieuwe module breidt mogelijkheden van Macromedia Breeze-oplossing uit

Utrecht - 11 juli 2003 - Macromedia (Nasdaq: MACR) introduceert Macromedia Breeze Live, een nieuwe productmodule voor online en real-time training en communicatie in bedrijven. Dat gebeurt door middel van geïntegreerde presentaties, video, audio en desktop screen sharing. Macromedia Breeze Live is de laatste module die wordt toegevoegd aan het presentatieplatform Macromedia Breeze. Dit presentatieplatform biedt bedrijven een complete oplossing om op een vlotte manier rich multimedia trainingen te creëren, beheren, leveren en opzoeken. Meer informatie over Macromedia Breeze is te vinden op http://www.macromedia.com/go/breeze/.

Met Macromedia Breeze Live kunnen professionele gebruikers direct informatie delen. Daarbij wordt een einde gemaakt met heel wat bestaande hinderpalen die de communicatie en training in een bedrijf bemoeilijken. De verbeterde interface staat garant voor een krachtige gebruikerservaring, die niet te vergelijken is met de huidige oplossingen voor online communicatie. Met Breeze Live kunnen internationale ondernemingen wereldwijd éénzelfde interactieve ervaring bieden aan al hun werknemers.

"Door de combinatie van veel gebruikte professionele tools zoals Microsoft PowerPoint met een krachtige multimedia-oplossing, helpt Macromedia Breeze bedrijven hun bedrijfskritieke informatie te ontsluiten en beter in te zetten ", zegt Keith Kitani, vice president product management bij Macromedia. "Dankzij de toevoeging van Breeze Live levert Macromedia nu een complete oplossing voor het versnellen van real-time trainingen en communicatie. Die versnelling verkleint de afstand tussen de experts, die opleidingen geven, en hun doelpubliek."

Macromedia Breeze maakt snelle en professionele creatie van interactieve Macromedia Flash content mogelijk door gebruik te maken van beschikbare capaciteiten, expertise en toepassingen. Breeze-gebruikers kunnen de tijd, nodig om content te creëren en aan het doelpubliek af te leveren, aanzienlijk beperken. De geïntegreerde oplossing laat toe dat content gepubliceerd wordt in een gecentraliseerde, en makkelijk te raadplegen 'content-bibliotheek', waardoor hergebruik en herbestemming zeer makkelijk worden. Macromedia Breeze beheert ook de administratie van de content en is integreerbaar met systemen voor opleidingbeheer (LMS) waardoor testen en andere informatie in Breeze-presentaties kan worden opgezocht en geanalyseerd.

"In de hedendaagse markt is er een groot te kort aan flexibele, kostenefficiënte en evenwichtige oplossingen die bedrijven de mogelijkheid geven snel en efficiënt interne informatie te delen," zegt Joshua Duhl, research analyst, IDC. "Oplossingen die bedrijven in staat stellen hun bestaande software-invensteringen te versterken en tegelijkertijd verder te bouwen op bestaande vaardigheden, zullen de tijd en kosten - nodig om kennis intern te verspreiden -aanzienlijk verminderen. "

De Learning and Development Group bij Bechtel gebruikt Macromedia Breeze om de wereldwijde training van zijn werknemers te versnellen. Dankzij Breeze besteedt Bechtel nu half zoveel tijd aan de ontwikkeling van trainingsmodules als vroeger. Bovendien zijn de eisen voor het IT-personeel versoepeld en de algemene ontwikkelingskosten gedaald.

"Dankzij Macromedia Breeze kunnen we snel overstappen van de lessen, gegeven door een instructeur, naar online lesmateriaal.. De PowerPoint-presentaties, die de kern van onze cursussen vormen, kunnen immers zowel in het leslokaal als via Breeze gebruikt worden", zegt Jerry Linnins, manager Global Learning Operations bij Bechtel. "We bezorgen de lesgevers de nodige templates en geven hen advies, zodat ze modules kunnen creëren die er niet alleen goed uitzien maar ook gebaseerd zijn op een degelijk opleidingsmodel. Het gebruik van Breeze is ontzettend snel aan te leren, en de Breeze-lessen zijn eenvoudig te integreren met ons back-end systeem voor opleidingbeheer".

Macromedia Breeze stelt bedrijven in staat om snel en efficiënt kennis door te geven, inkomsten te verhogen, bestaande kennis ten volle te benutten en de kosten in de hele onderneming te beperken. Met het Macromedia Breeze platform kunnen bedrijven snel en on-demand lesmateriaal creëren en leveren en dit zowel voor opleidingen en professionele bijscholingscursussen als productinitiaties en presentaties, verkoopstraining, interactie met de klanten, webseminaries en online vergaderingen.

BESCHIKBAARHEID

Macromedia Breeze is beschikbaar als een gehoste ASP-oplossing of via licentie. Breeze Live zal vanaf eind augustus te verkrijgen zijn. Voor meer informatie http://www.macromedia.com/go/breezepricing/.

OVER MACROMEDIA
Beleving werkt stimulerend. Macromedia, Inc. is gedreven door de overtuiging dat grote ervaringen bedrijven groot maken. Onze software helpt miljoenen ontwikkelaars en designers om efficiënte, fascinerende en memorabele ervaringen te creëren en af te leveren - op het Internet, op vaste dragers, op draadloze en digitale toestellen. Via een open en geïntegreerde familie van client-, tool- en servertechnologieën geeft Macromedia vorm aan een nieuwe generatie producten - van websites tot rich Internet applications.


---

Copyright 2002 Macromedia, Inc. Alle rechten voorbehouden. Macromedia, het Macromedia logo en ColdFusion zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Macromedia, Inc., die geregistreerd kunnen zijn in de Verenigde Staten en in andere landen. Andere namen van producten of services die hier worden vermeld, zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars.

Meer informatie over Macromedia: http://www.macromedia.com

Macromedia - Wim Muijsert Leads United - Miek Gielkens

Tel.: +31/30 750 40 84 Tel : +32/3 466 01 88

E-mail:wmuijsert@macromedia.com E-mail:miek.gielkens@leadsunited.com

LEADS UNITED

Communication with an edge

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com