Ingezonden persbericht

Onzekerheid omtrent Love Parade voorbij

BERLIJN, 20030418 -- De Love Parade in Berlijn gaat definitief door op zaterdag 12 juli, dit heeft organisator PlanetCom bekend gemaakt. Door problemen met vergunningaanvragen en financiële tekorten vanwege het ontbreken van sponsors was het niet zeker of dit feest der feesten plaats zou vinden. Inmiddels heeft PlanetCom een vergunning gekregen voor het organiseren van de Love Parade voor de komende 6 jaar en de handen ineen geslagen met de Messe Berlin, een groot congrescentrum dat ieder jaar de vaste locatie is voor de grootste Love Parade after party, Lovestern Galaktika. De Messe Berlin is vanaf heden medeorganisator.

Thema Love Parade 2003.

Ieder jaar wordt er een nieuw thema vastgesteld voor de Love Parade en voor dit jaar is het Love Rules! In deze beladen tijd wil de organisatie nogmaals een stempel drukken op de onderliggende idealen van de Love Parade.
De thema's hebben altijd te maken gehad met de reden waarom de Love Parade in eerste instantie ontstaan is, als een demonstratie met als idealen vrede, verdraagzaamheid en een eerlijke verdeling van voedsel op wereldschaal. De eerste editie in 1989 had als thema 'Friede, Freude, Eierkuchen', in het jaar 2002 was het thema 'Access Peace'.

Algemene info Love Parade Berlijn

Het feest is oorspronkelijk nog voor de val van de muur begonnen als een publieke viering van de verjaardag van Dr. Motte en demonstratie. Dr. Motte is nog altijd één van de organisatoren van dit grootste dance-evenement in Europa, die jaarlijks kan rekenen op bijna 1 miljoen bezoekers.
Vanaf 14.00 uur 's middags rijdt er een stoet van gemiddeld 40 vrachtwagens vanaf het Ernst Reuter Platz over de Strasse des 17. Juni via de Siegesäule naar de Brandenburger Tor, waar rond 23.00 uur 's avonds de afsluiting plaatsvindt.

Kijk op www.loveparade.de en www.loveparade.nl voor meer informatie.