Politie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT NW-VELUWE 12 OP 13 JULI 2003

Ermelo

Rijden onder invloed / verzet

Harderwijkerweg

13 juli omstreeks 03.03 uur

De politie controleerde een auto met twee inzittenden. De bestuurder, een 24-jarige inwoner uit Ermelo, bleek onder invloed van alcohol. Toen de politie de bestuurder wilde overbrengen naar het politiebureau voor nader onderzoek, ontstonden problemen. De passagier bemoeide zich met de aanhouding en wilde kennelijk de aanhouding van de bestuurder beletten. Hierop ontstond een korte worsteling tussen de twee mannen en de agenten. De passagier, een 29-jarige inwoner uit Harderwijk, werd hierop ook aangehouden. In het handgemeen met de bestuurder raakte een agent licht gewond. De twee mannen werden overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt, tegen de bestuurder ook voor het rijden onder invloed.

Harderwijk

Vechtpartij

Strandboulevard

12 juli omstreeks 18.18 uur

De politie kreeg melding van een vechtpartij. Bleek dat een echtpaar, man 36 en vrouw 31 jaar oud uit Harderwijk, ruzie had op de boulevard. De vrouw werd door enkele jongeren geattendeerd op het feit dat ze bij het weglopen een slipper vergat. De vrouw werd hierop erg boos en keerde zich tegen de jongeren. Ze deelde enkele klappen aan de jongeren uit. Eén van de jongens rende naar een gezin dat verderop zat, om daar de politie te bellen. De 31-jarige vrouw mengde zich daar ook in en sloeg om zich heen. Enkele mensen liepen hierbij een klap op. Een omstander wilde tussenbeide komen, maar kreeg ook enkele klappen, waardoor hij licht letsel opliep. De echtgenoot zat ondertussen op een bankje. Daar werd hij meerdere malen, o.a. hard in het gezicht, geschopt door een 20-jarige inwoner uit Harderwijk, die inmiddels door de jongeren ten hulp was geroepen. De man raakte daardoor gewond in het gezicht.

De politie hield het echtpaar en de 20-jarige Harderwijker aan. Het echtpaar werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Daar vernielde de vrouw nog een ruitje in een poging zich aan de aanhouding van de politie te onttrekken.

Tegen de drie aangehouden personen wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

t Loo

Ongeval

Vreeweg

12 juli omstreeks 15.18 uur

Een 18-jarig meisje uit Oldebroek reed op haar bromfiets over de Vreeweg in de richting van de Harm Aartsweg. Ze verleende op de kruising geen voorrang aan een van rechts komende auto, bestuurd door een 49-jarige inwoner uit Oldebroek. Als gevolg van de aanrijding raakte het meisje ernstig gewond. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 548 60 54