KLM

03/043

Herstel KLM vluchtuitvoering China en toevoeging codeshare-bestemmingen

AMSTELVEEN, 14 juli 2003 -KLM en China Southern Airlines gaan de eerder overeengekomen codeshare-samenwerking op vijf binnenlandse routes van de Chinese maatschappij invoeren. Door middel van deze codesharing kan KLM in de komende winterdienst vijf nieuwe Chinese bestemmingen aanbieden: Guangzhou, Shenzhen, Wuhan, Changsha en Guilin. De codeshare-vluchten naar en vanuit deze bestemmingen sluiten in Beijing en Shanghai aan op de KLM/China Southern codeshare-vluchten naar en vanuit Amsterdam. Op de nieuwe routes gelden ook de reguliere faciliteiten van het Flying Dutchman-programma en loungetoegang. De vijf nieuwe bestemmingen zullen met ingang van de komende winterdienst op 26 oktober 2003 onder KLM-vluchtnummer worden bediend.

KLM en China Southern voeren het aantal gezamenlijke diensten tussen Amsterdam en Beijing en Shanghai vanaf 1 augustus 2003 geleidelijk weer op. Als gevolg van de sterk gedaalde vervoersvraag vanwege de ziekte Sars is de vluchtfrequentie tijdelijk verlaagd en heeft de KLM Beijing en Shanghai tijdelijk gecombineerd moeten bedienen. Vanaf 1 augustus a.s. vliegt KLM echter drie retourvluchten naar Beijing en vier retourdiensten naar Shanghai. Beide bestemmingen worden vanaf 1 augustus a.s. weer non-stop en dus gescheiden van elkaar bediend. China Southern herstart ook op 1 augustus a.s. haar vluchten op Amsterdam, met twee retourdiensten vanuit Guangzhou, via Beijing.

KLM en China Southern bieden zodoende vanaf 1 augustus 2003 gezamenlijk vijf codeshare-diensten aan tussen Amsterdam en Beijing en vier codeshare-diensten tussen Amsterdam en Shanghai.

De exacte vliegschema's voor alle genoemde diensten zullen binnenkort in de reserveringssystemen en op www.klm.com worden vermeld.



KLM