De Unie


Geldnet: salarisverhogingen en indexeringen

14 juli 2003 - In de afgelopen periode werd door ondergetekende een aantal signalen van onvrede ontvangen van een speciale groep leden (en niet-leden) van Geldnet. Deze medewerk(st)ers, die voor een deel niet onder de werkingsfeer van de CAO vallen, geven aan ontevreden te zijn.

Deze ontevredenheid gaat over niet ontvangen salarisverhogingen en het achterblijven van indexeringen.

Salaris trede
Zij krijgen niet automatisch een trede (salarisverhoging binnen de salarisschaal). De afgelopen drie jaar heeft Geldnet twee keer geen trede toegekend omdat het financieel niet goed ging met het bedrijf. Nu lijkt het wel goed te gaan maar de trede komt niet. Al het overige personeel heeft wel een trede gekregen.

Lease auto
Het is niet alleen de trede. De lease-autoregeling is van 1 juli 2000 en is sinds dien niet meer aangepast. Na die tijd zijn de autos fors duurder geworden, vooral autos die op diesel rijden. Gevolg daarvan is dat iemand die nu een nieuwe lease-auto wil bestellen of tientallen euros per maand meer kwijt is of een auto in een steeds lagere klasse moet nemen.

Vergoedingen
De onkostenvergoeding en telefoonvergoeding zijn al jaren niet aangepast.
Geldnet zegt dat deze salarissen in het hogere deel van de markt zitten en dus ook markt conform zijn.
Deze bewering zal door De Unie worden onderzocht.

De Unie wil graag weten hoe groot deze groep is? Verder willen wij ook graag weten of er nog andere onderwerpen zijn die hier niet genoemd zijn.
Als uit reacties blijkt dat er voldoende draagkracht is voor een reactie naar de directie, dan zullen wij dat gaan doen. Laat door middel van een e-mail uw reactie weten.
Hiervoor is van belang: Hoe meer reacties er komen....des te meer belang zal er worden gehecht aan onze inbreng!!!!

Roel Zijlstra
bestuurder

* Intropagina Beveiliging

maandag, 14 juli 2003