Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 8 juli 2003

Tentoonstellingen van de Architectuur Biënnale in het NAi verlengd

World Avenue t/m 31 augustus, Motopias & Holland Avenue t/m 24 augustus

Na de officiële afsluiting van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam op 7 juli zullen de tentoonstellingen met het thema 'mobiliteit' in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) nog de gehele zomer te bewonderen zijn. De spectaculair vormgegeven tentoonstellingen vormen in het toeristenseizoen een extra trekker voor Architectuurstad Rotterdam. De tentoonstellingen in Pakhuis Meesteren en Las Palmas zijn inmiddels gesloten.

Spectaculaire tentoonstellingen
Zaal 1 van het NAi toont de multimedia expositie 'World Avenue'. In een 'Auto-Rai'-achtige opstelling zijn auto's op draaischijven geplaatst van waaruit audiovisuele impressies te bekijken zijn van de hoofdroutes in metropolen als Los Angeles, Mexico-stad, Tokyo, Hong Kong en Beijing. In Zaal 2 worden in de expositie 'Motopias' historische plannen van beroemde ontwerpers uit de 20ste eeuw groot geprojecteerd op autoruiten. In Zaal 3 is 'Holland Avenue' te bewonderen, waar twaalf internationale architectuuropleidingen tonen in aparte ruimtes hun toekomstvisie op de A13 tussen Delft en Overschie.

Educatieve activiteiten
'Autoritje door Hong Kong': In het NAi mogen kinderen voor één keer op de bestuurdersstoel zitten. Ze rijden door de hoofdstraat van steden als Tokyo, Los Angeles en Hong Kong.
Het is in Rotterdam en omstreken tijd voor het Jeugdvakantiepaspoort. Paspoort-houders hebben gratis toegang tot het NAi. Bij de tentoonstelling World Avenue is ook nog een gratis boekje op te halen met een speurtocht. Niet alleen leuk voor in de tentoonstelling, maar ook achter in de auto, op vakantie of in de file. Van 7 juli tot en met 15 augustus 2003 is het boekje verkrijgbaar bij de balie van het NAi.

Lezingen en debatten
In aansluiting op de tentoonstelling World Avenue organiseert de Vereniging Vrienden van het NAi in samenwerking met het NAi nog een tweetal extra lezingen.

* Richard Rogers (architect van het Centre Pompidou), over de architectuur van zijn bureau Richard Rogers Partnership, zaterdag 12 juli, 11.00 uur

* Car Design, over het ontwerpen van auto's, zaterdag 12 juli, 13.00
- 16.00 uur.

---

OVERIGE INFO

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot het team Marketing en Communicatie van het NAi: Edwin Pelser (coördinator), tel 010-4401235
Elsbeth Grievink, tel 010-4401323
Martine Heijnen, tel 010-4401271
Astrid Karbaat, tel 010-4401260
Pepijn Lemmens, tel 010-4401253
fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl