Gemeente Aalten


14-07-2003
Wegsleepregeling
Voorkom dat uw auto wordt weggesleept tijdens de Aalten Dagen!

Wegsleepregeling

Binnen de bebouwde kom van Aalten is een wegsleepregeling van toepassing. Tijdens de Aalten Dagen zal er een deel van het centrum afgesloten worden. De afgesloten wegen zijn de Hoekstraat, de Markt, de Köstersbulte, de Kerkstraat, Peperstraat, de Landstraat, delen van de Bredevoortsestraatweg, de Haartsestraat en de Hogestraat. In de Geurdenstraat zal een parkeerverbod gelden. In voorgaande jaren is gebleken dat er vaak toch wordt geparkeerd in de genoemde straten tijdens de Aalten Dagen. Dit kan tot gevaarlijke en lastige situaties leiden. Daarom zullen voertuigen die geparkeerd staan op een plek waar dat niet wenselijk is en waarvan de eigenaar niet te bereiken is, worden weggesleept.

Hoe en waar kan een auto worden teruggekregen

Als de eigenaar van een voertuig terugkomt voordat het voertuig is bevestigd aan de takelwagen, dan zal er niet worden weggesleept. Wel moeten dan de kosten voor het uitrijden van het sleepbedrijf worden betaald voordat het voertuig teruggegeven wordt.

Als een voertuig tijdens de Aalten Dagen wordt weggesleept, dan wordt die bewaard bij autoschadeherstelbedrijf Tiggeloven, Mercatorstraat 38, 7131 PX te Lichtenvoorde. Voor informatie over een weggesleept voertuig kunt u in eerste instantie contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844. Voordat het voertuig wordt teruggegeven moeten eerst de kosten

worden voldaan en moet aangetoond worden dat de auto daadwerkelijk het eigendom is van degene die hem op komt halen.

Tot slot

Zorg er dus voor dat uw voertuig goed geparkeerd staat tijdens de Aalten Dagen. Er zal door de politie namelijk extra gecontroleerd op het parkeergedrag en u loopt dus de kans dat uw voertuig bij fout of hinderlijk parkeren weggesleept wordt.