Gemeente Hoogeveen


---

14 juli 2003

College roept fractievoorzitters bijeen over Bethesda

Burgemeester en wethouders van Hoogeveen hebben de fractievoorzitters uitgenodigd voor een overleg dinsdagmiddag over de ontwikkelingen rond ziekenhuis Bethesda. De bijeenkomst is bedoeld om informatie uit te wisselen en te praten over de inititatieven om een volwaardig ziekenhuis voor Hoogeveen te behouden.

Uiteraard deelt het college de zorgen van de fracties over de toekomst van Bethesda. Het college is dan ook blij met de brede acties onder de bevolking voor behoud van het ziekenhuis.

Het college heeft onlangs overleg gehad met de directie en de Raad van Toezicht van het ziekenhuis. In dat overleg heeft het ziekenhuis uitleg gegeven over de maatregelen die zijn genomen om te komen tot een herstelplan.

De verantwoordelijke wethouder voor gezondheidszorg Sjoukje de Haan heeft intensief contact met de voorzitter van de Hoogeveense huisartsen en met de provinciale en de landelijke politiek over de situatie van het Bethesdaziekenhuis. Ook daarbij is behoud van het ziekenhuis uiteraard de inzet.

De bijeenkomst met de fractievoorzitters is dinsdagmiddag om 15.00 uur in het raadhuis. Na afloop zullen de burgemeester en de wethouder de pers te woord staan.

© Copyright Gemeente Hoogeveen