Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 14-07-2003 Mediaberichten 14 juli (laatste berichten)

Politie waarschuwt voor deelname aan illegale loterij

LIMBURG-NOORD Maandagmiddag meldde een Weertenaar bij de politie dat een familielid al geruime tijd maandelijks 25 euro betaalt aan de Stargames-loterij. De Weertenaar is hiermee de 8ste melder van oplichting c.q. fraude.

Zowel in Roermond, Blerick, Maasbracht, Kessel, Beesel, Venray, Echt-Susteren en Weert zijn het afgelopen half jaar mensen benaderd door medewerkers van de Stargames loterij. De medewerkers komen aan de deur en bieden voor 5 euro een lidmaatschap aan. De kwitantie die vervolgens wordt uitgereikt is tevens een machtiging aan Stargames om maandelijks een bedrag van 25 euro af te schrijven. Deelnemers ontvangen bovendien vaak nog openstaande rekeningen van Stargames. De politie adviseert om niet zomaar over te gaan tot deelname aan de betreffende loterij. De maandelijkse overschrijving van 25 euro wordt niet expliciet vermeld maar wordt wel uitgevoerd.

Rookgranaat door Explosieven Opruimings Dienst opgeruimd

TEGELEN Tijdens graafwerkzaamheden aan de Beekpunge werd maandagmorgen een granaat aangetroffen. De granaat lag bij een speelveld waar volop door kinderen uit de buurt gespeeld wordt. Reden voor de politie om de EOD te vragen snel ter plaatse te komen. De gealarmeerde EOD heeft de granaat direct geruimd. Achteraf blijkt het om een rookgranaat zonder ontsteking te gaan.