Gemeente Enschede

Subsidie voor bodemsanering van bedrijfsterreinen


Enschede, 14-07-2003

Gemeente Enschede bijt landelijk het spits af met het verlenen van een subsidie in het kader van de Subsidieverordening Bodemsanering Bedrijfsterreinen gemeente Enschede. Deze verordening maakt het voor bedrijven mogelijk om subsidie voor bodemsanering te krijgen voordat de nieuwe Wet Bodembescherming van kracht wordt.

De subsidieverordening is een tijdelijk beleid, dat vooruitloopt op de Wet Bodembescherming, die naar verwachting in 2005 van kracht wordt. De nieuwe wet bevat een saneringsplicht. Deze plicht houdt in dat verontreinigingen op bedrijfsterreinen die voor 1 januari 1987 zijn ontstaan, door de eigenaar of erfpachter moeten worden gesaneerd. Het ministerie van VROM verstrekt hiervoor subsidie. De regels daarvoor worden vastgelegd in een aparte subsidieregeling. Hoewel de wet nog niet is aangepast, is het al mogelijk subsidie aan te vragen op basis van de gemeentelijke subsidieverordening. De subsidie wordt betaald uit een landelijk budget van 1,1 miljard euro. Indien bedrijven voldoen aan de voorwaarden die in de Subsidieverordening staan vermeld, is het mogelijk een subsidie te verkrijgen die 20 tot 60 % van de saneringskosten kan beslaan.

De verordening kan worden ingezien bij de publieksbalie in het stadskantoor. Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8.00 ? 13.30 uur, donderdag 17.00 ? 19.30 uur.

---

Gepubliceerd op 14-07-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar overzicht Persberichten