Staatsbosbeheer

14 juli 2003

Vanaf vandaag kunnen deelnemers voor de Natuurwerkdag zich op de website aanmelden. Via de website www.natuurwerkdag.nl kun je je op geven voor een locatie bij jou in de buurt. De Natuurwerkdag wordt georganiseerd voor iedereen die graag buiten komt en actief in de natuur wil zijn.

Natuur en landschap zijn essentieel voor een mooie en prettige leefomgeving. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen in Nederland zich daarvan bewust zijn. Op zaterdag 1 november 2003 vindt daarom voor de derde keer de Natuurwerkdag plaats. Op meer dan 150 locaties door heel Nederland kunnen duizenden natuurliefhebbers actief aan de slag. Zo kan iedereen natuur en landschap een extra handje helpen. De werkzaamheden zijn op iedere plek weer anders. Van wilgen knotten tot poelen schonen en van boompjes verwijderen tot boompjes planten.

De organisatie is in handen van: Landschapsbeheer Nederland, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), Vereniging Natuurmonumenten, Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie (JNM), Staatsbosbeheer, Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), Vobula, Scouting Nederland, IVN Vereniging voor natuur- en milieueducatie.

Er is altijd een locatie in de buurt. Aanmelding vooraf is gewenst. Kijk op www.natuurwerkdag.nl of bel 0900 - 777 09 00. Voor een versnapering wordt gezorgd.

De Natuurwerkdag wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds, Essent Groene Stroom en de Natuurwinkel/ Ekoland.