Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

15-07-2003
Oproep leden monumentencommissie

Het college van burgemeester en wethouders heeft bij de start van deze raadsperiode in de collegeopdracht de wens uitgesproken om te komen tot een gemeentelijk beleid op het gebied van cultuurhistorie. In dat verband zijn in de raadsvergadering van 20 mei 2003 de monumentenverordening, verordening op de monumentencommissie en de subsidieverordening restauratie beeldbepalende panden en gemeentelijk beschermde dorpsgezichten vastgesteld. Deze verordeningen zijn in het Witte Weekblad van 2 juli jl. bekend gemaakt.

Het moment is aangebroken om de monumentencommissie te installeren om te komen tot de ontwikkeling en nadere uitwerking van het gemeentelijk monumentenbeleid. De monumentencommissie wordt samengesteld uit personen met diverse deskundigheden. In de huidige praktijk speelt de monumentencommissie een adviserende rol in de prioriteitstelling voor subsidies voor rijksmonumenten en beeldbepalende panden, evenals bij bouwaanvragen voor rijksmonumenten en beeldbepalende panden.

Deelname van inwoners van de gemeente Alkemade als zijnde onafhankelijk deskundig lid van de monumentencommissie stellen wij zeer op prijs. Uw interesse om als inwoner van de gemeente Alkemade deel te nemen aan de monumentencommissie kunt u binnen zes weken schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders. De benoeming van de voorgedragen afgevaardigden zal overigens door de raad plaatsvinden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Van der Weide van de sectie Ruimtelijke Ordening, telefoonnummer (071) 332 72 08.