Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, dinsdag 15 juli 2003

Rijden onder invloed

STEENBERGEN: Op de Kaaistraat is maandagavond een 55-jarige automobilist zonder vaste woon of verblijplaats aangehouden. De man bleek na een ademtest op het bureau teveel alcohol (hij blies 570 ugl) genuttigd te hebben. In verband met recidive is zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Tevens bleek dat de man nog twee geldboetes niet had betaald. De auto van de is in beslag genomen, omdat hij niet voldoende geld bij zich had.

Diefstal uit vakantiewoning

BERGEN OP ZOOM: Op een camping in de Bergsebaan is maandagmiddag ingebroken in een vakantiewoning. De dader heeft, na de woning zorgvuldig te hebben doorzocht, onder andere sieraden, geld en een lap-top computer buitgemaakt. Het is nog niet bekend hoe de inbrekers de woning zijn binnengekomen. De politie heeft op grond van ter plaatse aangetroffen aanwijzingen en een getuigeverklaring de zaak in onderzoek genomen.

Diefstal uit een bedrijf

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Lelyweg te Bergen op Zoom. De politie kwam zaterdagmorgen reeds ter plaatse om polshoogte te nemen, maar het was de sleutelhouder op dat moment niet bekend of er daadwerkelijk spullen vermist werden. Inmiddels is gebleken dat dit het geval is. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door met een straatklinker een ruit in te gooien. Daarna nam een groot aantal electrische gereedschappen weg, bestaande uit boor- slijp- en schuurmachines en boorhamers van de merken Metabo en Bosch.

Vier jongeren toegang tot zwembad ontzegd

BERGEN OP ZOOM: Zwembad De Schelp heeft een viertal jongens in de leeftijd van 12 tot 17 jaar uit Bergen op Zoom een brief gestuurd, waarin hun de toegang tot het zwembad wordt ontzegd. Deze personen hebben zich in het verleden misdragen en het zwembad hecht eraan haar bezoekers een veilige en plezierige omgeving te bieden.

Inbraak woning

OSSENDRECHT: Maandag werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan Het Hoefke. De dader(s) kwamen de woning binnen door het verbreken van de ruit van de achterdeur. Uit de woning werden onder andere een videocamera, een digitaal fototoestel, een antiek horloge, een trouwring en een aanzienlijk geldbedrag ontvreemd.

Aanrijding met licht letsel

HUIJBERGEN: Maandagavond omstreeks 19.15 uur vond er een eenzijdige aanrijding plaats op de Weg naar Wouw. Een 20-jarige automobilist uit Ossendrecht, welke vermoedelijk door de laagstaande zon werd verblind, raakte met zijn personenauto in de berm en raakte hierbij een lichtmast en een boom. Een inzittende werd met een lichte hoofdwond overgebracht naar de huisartsenpost. Het voertuig raakte zodanig beschadigd dat deze getakeld diende te worden.

Fransen met softdrugs aangehouden

WOENSDRECHT: De politie heeft maandagmiddag tijdens een controle op Rijksweg A4, twee fransen (20 en 21 jaar oud) uit Roubaix en Tourcoing aangehouden, welke in het bezit bleken te zijn van 55 gram weed. Doordat de Fransen de boete van 360 euro niet direct konden voldoen, werd hun personenauto ingenomen.

Diefstal beregeningspomp|

WOENSDRECHT: Vanaf een akkerland aan de Grindweg is in de nacht van maandag op dinsdag een beregeningspomp ontvreemd, die op het moment van de diefstal in werking was. De pomp vertegenwoordigt een waarde van 4000 euro.

Diefstal auto

RUCPHEN: In de nacht van maandag op dinsdag werd vanaf de Kade in Rucphen een personenauto ontvreemd. Hert betreft een blauwgekleurde Opel Kadett met het kenteken YX-57-HL. De auto is maar 500 waard maar de eigenaar, die de woning pas twee maanden in zijn bezit had, is erg teleurgesteld door de diefstal.

Hennepkwekerij aangetroffen

SINT WILLEBRORD: Naar aanleiding van een tip die was binnengekomen, zijn politiemensen van team Courage, team Rucphen en het mileuteam vanmiddag polshoogte gaan nemen bij een woning aan de Kaaistraat in Sint Willebrord. Ter plaatse troffen zij, op de zolderverdieping van een dubbele garage een hennepkwekerij aan met 120 plantjes. Medewerkers van Essent en de brandweer (in verband met metingen op schadelijke stoffen) hebben de politie geassisteerd bij haar activiteiten. Essent constateerde dat er weliswaar geen stroom werd gestolen, maar dat er wel met de meter gefraudeerd was. De 38-jarige verdachte uit Sint Willebrord was op het moment van de ontdekking en ontmanteling van de kwekerij niet thuis, maar is door de politie voor verhoor op het bureau uitgenodigd.

Inbraak auto

ROOSENDAAL: Maandag werd bij de politie in het team Centrum drie keer aangifte gedaan van inbraak in een auto. In alle drie de gevallen betrof het een auto, die geparkeerd stond in de wijk Westrand en alle drie de inbraken vonden plaats in de loop van de nacht van zondag op maandag.
Vanuit een auto, die geparkeerd stond op het Sint Lucasplein verdwenen een radio, zonnebril, geld, tas en trainingsspullen. De toegang werd daar verschaft door het forceren van de portier. Vanuit een auto, die geparkeerd stond op de C.M. Hofbauerstraat verdween een radio/CD- speler. De zijruit werd van deze auto vernield. Vanuit een auto geparkeerd staande in de Joseph Israelsstraat werd een zakje snoepgoed weggenomen. Om dit te kunnen doen werd een ruitje ingeslagen.

Diefstal auto

ROOSENDAAL: Maandagmiddag werd op klaarlichte dag vanaf het Christinaplein een blauwe Hyundai personenauto weggenomen. De 64-jarige eigenaar, afkomstig uit Etten Leur heeft de omgeving nog afgezocht, maar helaas niets meer aangetroffen.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Maandagmiddag kwam een 73-jarige vrouw uit Den Haag tot de verdrietige ontdekking dat haar portemonnee uit haar tas was weggenomen. In haar portemonnee zat geld en diverse pasjes. De diefstal moet gepleegd zijn op het Roselaarplein tussen 13.00 uur en 13.30 uur.

Bron: Henk Snepvangers