1e persbericht van dinsdag 15 juli 2003

Eindhoven 15-7-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Tasjesroof

Maandagavond omstreeks 19.15 uur is op de Woenselse Markt een 23-jarige Eindhovense van haar tas beroofd. De vrouw had de tas aan haar schouder hangen toen die plotseling door de passagier van een langsrijdende, felgele bromscooter van haar schouder werd gerukt. In de tas zaten een GSM, 2 legitimatiebewijzen verschillende pasjes en een sleutel.

Nuenen: Eenzijdig ongeval onder invloed

Een 57-jarige Helmondse automobilist is maandagavond omstreeks 21.30 uur, door nog onbekende oorzaak, tegen een lantaarnpaal gereden en daarna met zijn auto over de kop geslagen. De bestuurder bleef ongedeerd. Bij controle bleek dat de man gedronken had. Hij blies een alcoholpromillage van ruim 1,05 promille. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur. Zijn auto raakte total los.

Deurne: Snelheidscontrole

Maandagmiddag tussen 15.59 uur en 18.00 uur is er op de Europastraat een snelheidscontrole gehouden. 159 van de gecontroleerde 1104 voertuigen reden er harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u.

Someren: Snelheidscontrole

Van 19.30 uur tot 21.20 is er een snelheidscontrole gehouden op de Kanaaldijk Zuid. 151 van de 764 gecontroleerde voertuigen reden harder dan 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 143 km/u.

Helmond: Man aangehouden na mishandeling

Dinsdagmorgen om 00.15 uur is op de Kasteellaan een 40-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor, bij een ruzie met zijn vrouw, haar te hebben mishandeld. De vrouw heeft zich in het ziekenhuis aan haar verwondingen laten behandelen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhouding na mishandeling en bedreiging

Op de Havenweg is dinsdagmorgen om 01.26 uur een 38-jarige Helmonder aangehouden. De man had kort ervoor te horen gekregen dat hij een café moest verlaten. Hij was het hiermee niet eens en werd vervolgens door beveiligingspersoneel naar buiten gewerkt. De verdachte greep een barkruk en gooide die tegen een 28-jarige beveiliger. Hierop is de man, onder hevig verzet aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Eenzijdig ongeval met gewonde

Een 19-jarige automobilist uit Valkenswaard is dinsdagmorgen omstreeks 02.49 uur, bij een eenzijdige aanrijding op de Dorpstraat, gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak reed het slachtoffer in een bocht naar rechts tegen een boom. Hij brak hierbij zijn heup en is in het ziekenhuis opgenomen.