3e persbericht van dinsdag 15 juli 2003

Eindhoven 15-7-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Integrale hennepactie in Tongelre

De politie van de afdeling Tongelre heeft dinsdag in samenwerking met onder meer de nutsbedrijven en de woningbouwvereniging een hennepactie uitgevoerd. In de Jan van Goyenstraat werden in drie woningen en in een schuur bij een woning hennepkwekerijen aangetroffen. De kwekerijen bestonden uit respectievelijk 96, 120, 187 en 237 planten. In een woning aan de Gerard Doustraat werd een reeds geoogste hennepkwekerij aangetroffen. Deze kwekerij bestond uit 185 planten waar de resten nog van aanwezig waren. Alle hennepplanten en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie heeft drie mannen en drie vrouwen gehoord naar aanleiding van de aangetroffen hennepkwekerijen. Tegen de eigenaren van de kwekerijen wordt een proces-verbaal opgemaakt. Bij de vijf woningen werd de stroom illegaal afgetapt. De nutsbedrijven hebben bij deze woningen de stroom afgesloten. De woningbouwvereniging neemt contact op met de bewoners van de panden waar de hennepkwekerijen aangetroffen zijn. Zij lopen het risico dat hun huurovereenkomst ontbonden wordt. Ongeveer 25 mensen hebben aan de actie, die rustig is verlopen, meegewerkt.

Eindhoven: Bromfietster gewond

Op het fietspad van het Schimmelt is dinsdag om 10.40 uur een 34-jarige Eindhovense bromfietster gewond geraakt. Zij kwam in botsing met een 26-jarige Eindhovense fietster die haar tegemoet kwam gereden en niet voldoende rechts hield. De fietster had enkele kneuzingen en de bromfietster is met breuken in schouder en arm in het MMC in Eindhoven opgenomen.

Helmond: Snelheidscontroles

* Op de Molenstraat is dinsdag tussen 10.30 en 12.50 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 438 bestuurders reden er 46 te hard. De snelste reed 80 km/u, 50 is toegestaan.
* Tussen 14.05 en 16.30 uur is gecontroleerd op de Uiverlaan. 1615 voertuigen passeerden de radarapparatuur en 113 bestuurders deden dat sneller dan de toegestane 50 km/u. De topper was 90 km/u.

Helmond: Verdachten autodiefstallen aangehouden

In een woning aan de Scheepstal zijn dinsdagmiddag zes Polen (21, 22(2x), 23, 30 en 33 jaar oud) aangehouden. Zij worden verdacht van inbraken in autos. De aanhoudingen gebeurden nadat de eigenaresse van een auto zag dat een man inbrak in haar auto, die geparkeerd stond aan de Koolmeesstraat. De autoradio was uit haar auto weggenomen. Zij volgde de man en kwam bij de woning aan de Scheepstal terecht. De gewaarschuwde politie kon de verdachte (21 jaar) aanhouden. Hij had de radio nog in zijn bezit, maar op zijn slaapplaats werden nog enkele radios gevonden. Na overleg met justitie werd besloten verder onderzoek te doen in de woning. Bij vijf andere bewoners werden radios gevonden. Deze verdachten werden ook aangehouden. De zes verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Mishandeling na verkeersruzie

Op de Walvisstraat zijn dinsdag om 16.40 uur een 58-jarige man en een 54-jarige vrouw uit Venray aangehouden. Zij zouden een 37-jarige Helmonder mishandeld hebben. De vrouw zou hem in het gezicht geslagen hebben en de man zou de keel van de man hebben dichtgeknepen. Dat alles gebeurde na een onenigheid in het verkeer. De man en vrouw zouden niet doorgereden hebben en het slachtoffer zou de middelvinger opgestoken hebben. Op de Walvisstraat stopten de twee autos en gebeurde de mishandeling. De verdachten zijn op het bureau gehoord.

Budel Schoot: Aanhanger gestolen

In de nacht van maandag op dinsdag is bij een woning aan de Grootschoterweg een bruine aanhangwagen gestolen. De aanhanger heeft een blauwe huif. De waarde ligt rond de 850,=.

Gemert: Bromfietser gewond

Een 16-jarige bromfietser uit Erp is dinsdag om 16.50 uur op de Boekelseweg gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Erp, reed over de Boekelseweg en reed linksaf de Groenensteeg in. Hij liet de doorgang voor de bromfietser, die over het fietspad langs de Boekelseweg reed, niet vrij en de bromfietser kwam in botsing met de auto. Hij is met onbekende verwondingen in het ziekenhuis in Veghel opgenomen.

Waalre: Man wil bank niet verlaten

Een 83-jarige man uit Valkenswaard is dinsdag om 15.05 uur in een bank aan Den Hof aangehouden. De man was de bank binnen gekomen en wilde geld opnemen. Hij had echter geen legitimatiebewijs bij zich en was niet bekend bij het bankpersoneel. Toen hem duidelijk gemaakt werd dat hij geen geld op kon nemen zonder zich te legitimeren werd de man boos. Hij ging naar het personeel aan de bureaus, sloeg op de bureaus en schold de personeelsleden uit. Toen hem werd gesommeerd de bank te verlaten weigerde hij dat en sloeg en schopte de medewerkster die hem dat vertelde. De politie werd gebeld en ook toen weigerde hij de bank te verlaten. De man verzette zich toen hij werd aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Bossebaan is dinsdag tussen 13.45 en 15.50 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 745 passanten reden er 125 te hard. De snelste reed 78 km/u. 50 is de maximumsnelheid.