Ingezonden persbericht

EQUANT EN MINISTERIE VAN BUITENLANDSE ZAKEN TEKENEN VIJFJARENCONTRACT VOOR BEHEERDE MPLS IP VPN

- Equant netwerk verbindt 160 locaties wereldwijd met snelle, veilige oplossing -

Amsterdam, 16 juli 2003 - Equant (NYSE: ENT) (Euronext Paris: EQU), erkend marktleider op het gebied van wereldwijde IP- en datadiensten, heeft een vijfjarig contract getekend met het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Equant voorziet het Ministerie van een volledig beheerd datanetwerk dat 160 Nederlandse ambassades en consulaten onderling en met het ministerie in Den Haag verbindt.

Het MPLS IP VPN netwerk met class of service verbindt de verschillende locaties via vaste- en satellietverbindingen. Dit biedt het Ministerie veel flexibiliteit in de contacten met ambassades en consulaten. De uitrol van het nieuwe netwerk zal volgens de planning in september beginnen en medio 2004 worden afgerond.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken gebruikt op dit moment een netwerk dat gebaseerd is op zowel frame relay als op satelliettechnologie van verschillende aanbieders. Met het nieuwe contract zal het Ministerie profiteren van nieuwe op IP gebaseerde technologieën door het netwerk te upgraden naar een sneller, moderner op MPLS IP gebaseerd netwerk.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zei over de samenwerking: "Het ministerie wilde het complete netwerk aan één netwerkpartner uitbesteden, in plaats van meerdere. De wereldwijde dekking van Equant en het vermogen om ter plekke ondersteuning te kunnen bieden aan de mensen op de verschillende locaties speelde een grote rol bij onze keuze."

"Equant kan haar technologie, functionaliteit en bandbreedte aanpassen aan de individuele behoeftes op iedere locatie. Dat was een doorslaggevende factor bij het selecteren van Equant", aldus Detlef Spang, senior vice-president markets en sales West-Europa van Equant. "Deze overeenkomst laat zien dat we succes hebben in het bieden van grote, wereldwijde netwerken. Bovendien maakt het duidelijk dat we de perfecte partner zijn voor bedrijven die wereldwijde dekking willen hebben."

(301 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Equant
Equant, onderdeel van de France Telecom Group, is wereldwijd aanbieder van data- en IP-netwerken. Daarnaast levert het bedrijf geïntegreerde diensten aan multinationals.

Het netwerk van Equant verbindt belangrijke, zakelijke centra in 220 landen en gebieden met elkaar. Daarbij biedt Equant in maar liefst 191 landen lokale ondersteuning.

Equant heeft meer dan vijftig jaar ervaring in de datacommunicatiewereld en deze ervaring komt duidelijk naar voren in haar portfolio. Equant biedt het meest uitgebreide aanbod aan beheerde netwerkdiensten, waaronder het toonaangevende IP VPN dat vanaf 10 maart 2003 door 750 wereldwijde bedrijven gebruikt wordt. Vanwege haar knowhow en klantgerichtheid, mag het bedrijf vele multinationals ter wereld tot haar klantenkring rekenen.

Equant kreeg op de World Communication Awards de award voor " Best Global Carrier 2002" toegewezen. Daarnaast gooit het bedrijf voortdurend hoge ogen bij marktonderzoeken naar klanttevredenheid onder grote bedrijven.

CONTACTPERSONEN:

Equant Netherlands BV
Lars Heeg
+31 (0) 20 606 92 63
lars.heeg@equant.com

LEWIS Benelux BV (PR Bureau)
Yvonne van Bokhoven
+31 (0) 40 235 46 00
Yvonnev@lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies
Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com