Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 juli 2003

Midden- en Noordoost-Twente:

Aanrijding met letsel

Motorrijder gewond na aanrijding

Weerselo

Een 20-jarige automobiliste uit Enschede reed dinsdag 15 juli omstreeks 14.25 uur op de Deurningerstraat in Weerselo en verleende op de kruising met de Lemselosestraat geen voorrang aan een voor haar van links komende 27-jarige motorrijder uit Wierden. Er ontstond een aanrijding, waarbij de 27-jarige man (nog onbekend) letsel opliep. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Beide voertuigen werden afgesleept. (bps: 03-093521)

Man gewond na duik

Man gewond na duik in vijver

Hengelo

Een 27-jarige man uit Hengelo nam dinsdagavond 15 juli omstreeks 19.00 uur een duik in de vijver aan de Prins Bernardplantsoen in Hengelo. Hij raakte met zijn borst een voorwerp in het water (waarschijnlijk een paaltje) en liep hierbij letsel op. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 27-jarige verkeerde onder invloed van alcohol. (bps: 03-093650)

Ongeval met letsel

Vrouw raakt gewond na val van fiets

Borne

Een 32-jarige vrouw uit Borne fietste dinsdag 15 juli omstreeks 21.20 uur op de Bornerbroeksestraat in Borne en viel door nog onbekende oorzaak van de fiets. Zij klaagde over hoofdpijn, had enkele schaafwonden en werd voor controle per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-093679)

Noordwest-Twente:

Aanrijding met letsel

Vrouw gewond na aanrijding

Almelo

Een 34-jarige automobiliste uit Vriezenveen reed dinsdag 15 juli omstreeks 08.40 uur op de Weezebeeksingel in Almelo en reed bij groen licht het kruispunt met de Wierdensestraat op. Op datzelfde moment kwam er vanaf de Wierdensestraat een 21-jarige automobiliste uit Nijverdal het kruispunt oprijden. De 21-jarige vrouw dacht dat ook voor haar het licht op groen stond maar gaf aan slecht zicht te hebben gehad door de laaghangende zon. Omdat hierover onduidelijkheid bestaat, wordt een nader onderzoek ingesteld. Er ontstond tussen beide voertuigen een aanrijding, waarbij de 21-jarige vrouw een pijnlijke nek, schouder en rug opliep. Zij werd voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-093325)

Invordering rijbewijs

Snelheidsovertreder moet rijbewijs inleveren

Bornerbroek

Dinsdagmiddag 15 juli werd door de politie het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Hengelo ingevorderd. De man bleek met 122 km/uur op de A1 in Bornerbroek te rijden terwijl hier in verband met wegwerkzaamheden een maximum snelheid van 70 km/uur geldt. Proces-verbaal wordt opgemaakt.(bps: 03-093520)

Illegale zender

"Radio Kolibri" uit de lucht gehaald

Daarlerveen

Dinsdag 15 juli werd in samenwerking met het Agentschap Telecom omstreeks 17.45 uur de illegale zender "Radio Kolibri" uit de lucht gehaald. De zender werd aangetroffen in een schuur van een woning aan de Nieuwstraat in Daarlerveen. Men zond uit op de frequentie 97.3 megahertz. De zendapparatuur werd in beslag genomen en tegen de eigenaar, een 34-jarige man uit Daarlerveen, wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-093607)

Aanhouding wegens winkeldiefstal

Stadswachten betrappen vrouw op poging diefstal

Almelo

(bps: 03-093463 en 03-082209)

Op dinsdagmiddag 15 juli werd door Stadstoezicht gemeld dat stadwachten even daarvoor hadden gezien dat een vrouw kleding had weggenomen uit een winkel aan de Galerij in Almelo. Op basis van het door de stadswachten opgegeven signalement werd de verdachte, een 34-jarige vrouw uit Almelo, even later (ongeveer 13.15 uur) op de Wierdensestraat in Almelo door de politie aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de vrouw de kleding niet bij zich had. Door winkelpersoneel werd bevestigd dat de vrouw getracht had enkele kledingstukken te stelen maar dat het bij een poging gebleven is. De vrouw had door dat zij in de gaten gehouden werd en had bij vertrek de kledingstukken op de grond achtergelaten. Tegen de 34-jarige vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. De vrouw werd diezelfde avond in verzekering gesteld en opgesloten omdat zij tevens wordt verdacht van diefstal van een portemonnee, hetgeen op zaterdag 21 juni jl. plaatsvond in een winkel aan de Nieuwstraat in Almelo. Door de eigenaar werd hiervan aangifte gedaan. Nader onderzoek volgt.

Nagekomen bericht Zuid-Twente:

Beroving

Vrouw na omsingeling beroofd van haar tas

Enschede

Op dinsdag 15 juli omstreeks 11.45 uur liep een 22-jarige vrouw uit Bentelo in gezelschap van haar moeder in de Marktstraat. Ze werd daar ineens ingesloten door een viertal mannen. Een van hen sneed het hengsel van haar schoudertas door, waarna het viertal er met de tas vandoor ging. In de tas zaten naast persoonlijke eigendommen, een klein geldbedrag en een GSM. De aangeefster kan de daders als volgt omschrijven: Allen hadden een donkere huidskleur en waren tussen de 20 en 30 jaar oud, een van hen (degene die de tas wegnam) was een negroïde type. Van deze man kan ze zeggen dat hij tussen 20 en 30 jaar oud was; 1.90m lang, tenger postuur, wel gespierd; gekleed in een wijd model spijkerbroek en een rood T-shirt. Hij droeg een zwart petje met daarop een 'X'' teken. (bps: 03-093478)

Ageeth Doldersum:: 053-4555588


---- --