1e persbericht van woensdag 16 juli 2003

Eindhoven 16-7-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man vermist

Sinds woensdag 9 juli 2003 wordt de 28-jarige Caner Marasli uit Eindhoven vermist. De man heeft in depressieve toestand zijn woning aan de Stellenboschstraat verlaten. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Caner Marasli is 1.82 meter lang, heeft een getinte huid, kortgeschoren zwart haar en een tenger postuur. Hij heeft een gaaf gebit en droeg geen sieraden. Hij had een blauwe spijkerbroek, zwart t-shirt en zwarte schoenen aan. Hij vertrok met een zwart-groene Batavus damesfiets. Mensen die weten waar Caner Marasli is, kunnen bellen met de politie in Eindhoven via 0900-8844.

Eindhoven: Man rijdt met auto tegen muur

Een man van 38 jaar uit Eindhoven is woensdagochtend kort na middernacht met zijn auto tegen een muur gereden. Dat gebeurde op de Gabriel Metsulaan, doordat de man de macht over het stuur had verloren. Hij liep daardoor een hoofdwond op, waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld. Omdat het vermoeden bestond dat de man had gedronken, is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.

Eindhoven: Printers weggehaald uit truck

Woensdagochtend rond 1.30 uur is ingebroken in een vrachtwagen die stond geparkeerd aan de Luchthavenweg. De chauffeur, die in de cabine lag te slapen, werd wakker van gerommel aan de oplegger en belde de politie. Toen die arriveerde, bleek er een aantal printers uit de truck weggehaald te zijn. De dader(s) is/zijn spoorloos verdwenen.

Eindhoven: Aanhoudingen na fietsendiefstal

Op de Visserstraat is woensdagmorgen rond 2.00 uur een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Korte tijd later, om 2.20 uur, is op de Pastoriestraat een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij worden verdacht van het wegnemen van twee fietsen. De 38-jarige verdachte reed op een weggenomen fiets met een tweede fiets op zijn schouder. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De fietsen zijn inbeslaggenomen.

Helmond: Aanhoudingen na vernieling

Een uit de hand gelopen burenruzie eindigde dinsdagavond in het over en weer vernielen van ruiten. Dinsdagavond om 23.10 uur is op de Johannes Vermeerlaan een 32-jarige Helmonder aangehouden. Zijn 50-jarige vriendin bemoeide zich met de aanhouding en is kort hierna ook aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor, met een wapenstok, een ruit van een woning van de buren te hebben vernield. Uit onderzoek bleek dat de benadeelde buurman, een eveneens 32-jarige Helmonder, als vergelding de ruit van de woning van de verdachte had vernield. Hij is om 22.50 uur aangehouden. De vrouw en haar vriend zijn voor onderzoek ingesloten en de 32-jarige benadeelde is na verhoor heengezonden. De wapenstok is inbeslaggenomen.

Eersel: Zelfbouwmotor gestolen

Vanaf een parkeerplaats aan de Buivensedreef is dinsdag tussen 14.30 en 19.30 uur een motor gestolen. Het gaat om een grijze zelfgebouwde motor met het kenteken MZ-87-HZ.

Deurne: Dode en zwaargewonde bij aanrijding

Bij een eenzijdige aanrijding op de Wittedijk is de 24-jarige Bart Eevers uit Deurne om het leven gekomen. Een 15-jarig meisje uit het Limburgse Ysselsteyn, die bij de man in de auto zat, raakte zwaargewond. De man reed dinsdagavond rond 23.30 uur over de Wittedijk vanuit Deurne in de richting van Ysselsteyn. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur. De auto raakte een boom langs de kant van de weg, sloeg links over zijn as, en kwam in een weiland terecht. De man liep door de aanrijding een schedelbasisfractuur en inwendig letsel op. Hij overleed woensdagochtend rond 0.30 uur op weg naar het ziekenhuis. Het meisje liep hersenletsel en diverse breuken op. Ze is opgenomen in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.

Veldhoven: Aanhouding na mishandeling

Dinsdagavond rond 20.50 uur is op de Vooraard een 33-jarige inwoner van Veldhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zijn vrouw en kind te hebben mishandeld. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Aanhoudingen na diefstal fiets

Een Poolse man van 49 jaar en zijn 14-jarige zoon zijn dinsdagavond rond 23.30 uur op een parkeerplaats aan de A67 aangehouden. Zij worden ervan verdacht even daarvoor een afgesloten fiets in de laadbak van hun auto te hebben gelegd. De eigenaar van de fiets zag dit gebeuren en waarschuwde de politie die beide mannen inrekende en de fiets teruggaf aan de rechtmatige eigenaar. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Asten: Computeronderdelen weggehaald

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Molenakkers is een hoeveelheid computeronderdelen weggehaald. Dat gebeurde woensdagochtend rond 2.30 uur. Een roldeur aan de achterkant van het pand is met een auto geramd, waarna de drie daders de spullen uit de zaak hebben meegenomen.

Geldrop: Fietsen weg uit berging

In een berging bij een woning aan de Maarten Trompstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Er werden twee fietsen weggehaald. De sloten van de tuinpoort en de deur van de berging zijn opengebroken.