Politie Twente

Hengelo, 17 juli 2003

Diefstallen opgelost

Politie lost met aanhouding zes jongeren groot aantal diefstallen op

In juni 2003 heeft het woninginbrakenteam van het district Midden- en Noordoost Twente onderzoek gedaan naar diefstallen van waardevolle spullen uit kleding van sporters in kleedkamers en scholen.

Zes jongeren, allen in de leeftijd rond 15 jaar en afkomstig uit Hengelo, zijn hierbij aangehouden. Alle verdachten volgden het afgelopen schooljaar onderwijs bij het ROC in Hengelo.

Vanaf begin 2003 pleegden zij regelmatig diefstallen uit kleding van medescholieren. Ook pleegden zij diefstallen uit kleedkamers van andere sportzalen in Hengelo. De buit bestond in hoofdzaak uit mobiele telefoons, geld en sieraden. De goederen werden aan een heler in Enschede verkocht.

Tegen de zes jongens zijn twaalf zaken opgemaakt. Twee van de zes waren eerder met justitie in aanraking geweest. Voor de overige vier waren het firstoffenders. De jeugdreclassering wordt ingeschakeld. Tegen de heler, een 34-jarige man uit Enschede, is een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt i.v.m. heling van gestolen goederen van de jongens.

Er zijn vrijwel geen goederen teruggevonden. Van een vrij groot aantal diefstallen die de jongens bekenden is geen aangifte gedaan.

De politie adviseert om geen waardevolle spullen in kleedkamers achter te laten. Ook in dit geval gaat de slogan, niets erin, niets eruit op! Mocht er wel wat worden gestolen, doet u hiervan dan aangifte. De kans is dan groter dat de zaken bij u terugkomen als ze worden teruggevonden en de politie kan de aangiftes goed gebruiken bij de onderzoeken die ingesteld worden.

BPS-nummer 03-069054.