Gemeente Leiden

Persbericht

Parkeerbetaalsysteem 'Triffiq' verdwijnt uit Leiden

Publicatiedatum: 16 juli 2003

De mogelijkheid om vanuit de auto elektronisch parkeergeld te betalen komt te vervallen. In januari 2003 startte de gemeente Leiden - in samenwerking met het bedrijf Mobipower - het project voor een proefperiode van zes maanden. Mobipower heeft na een evaluatie besloten om het project per 1 augustus 2003 stop te zetten.

Het project heeft veel kennis en ervaring opgeleverd. De proefperiode heeft aangetoond dat het concept weliswaar succesvol is, maar dat de toepassingsmogelijkheden van het huidige systeem te beperkt zijn. Mobipower wil die toepassingsmogelijkheden verbeteren en gaat zich om die reden nu toeleggen op een in de auto geïntegreerd systeem, dat meer mogelijkheden in zich heeft.

De gemeente Leiden betreurt het besluit van Mobipower en zoekt naar een vervangend product om elektronisch betalen vanuit de auto mogelijk te maken.

In een brief meldt Mobipower aan de gebruikers het stopzetten van het parkeersysteem. Voor de gebruikers van Triffiq betekent dit dat ze het elektronische kastje dat de parkeerduur registreert weer in moeten leveren.

Deze pagina is gewijzigd op 17-07-2003