Amsterdam Oud Zuid


Wegen en verkeer

Het stadsdeel is verantwoordelijk voor de verkeersmaatregelen en verkeersbesluiten in Amsterdam Oud Zuid.

Verkeers- en parkeerbeleid

De wethouder Verkeer, Vervoer en Parkeren, Jan Coen Hellendoorn, is verantwoordelijk voor het verkeers- en parkeerbeleid in het stadsdeel. Hij wordt hierbij ondersteund door het cluster Verkeer en Parkeren van de sector Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (REO). Zie ook: parkeerbeleid, parkeren en Dienst Stadstoezicht

AUTOdate

Auto rijden kost veel geld. Ook als u niet dagelijks rijdt. De auto staat vaak nutteloos op straat, maar vaste lasten (onderhoud, wegenbelasting, parkeervergunning) lopen toch door. Toch heeft u wel eens een auto nodig. Dan is AUTODATE voor misschien een oplossing voor u. Klik voor meer informatie

Verkeersveiligheid

Wanneer u vragen heeft over het beleid op het gebied van verkeersveiligheid - bijvoorbeeld over onveilige situaties of de inrichting van wegen in 30 km zones - dan kunt u bellen met het cluster Verkeer en Parkeren. Het algemene telefoonnummer van het stadsdeel is (020) 678 1678.

Gladheidsbestrijding

Klik verder voor meer informatie over gladheidsbestrijding en om het Gladheidsbestrijdingsplan Amsterdam Oud Zuid te downloaden.

Fietsbeleid

Ook voor vragen op het gebied van fietsbeleid kunt u bellen met dit cluster.
Zie ook: fietsen en fietsenstallingen in Amsterdam Oud Zuid

Opbrekingen en afsluitingen

Met vragen over opbrekingen of afsluitingen van wegen kunt u terecht bij de beheerders openbare ruimte van de sector Stadsdeelwerken via (020) 678 1678.

Zie ook:
Werk aan de weg
www.bereikbaar.amsterdam.nl

Informatie over openbaar vervoer in Amsterdam

www.gvb.nl