Gemeente Amsterdam

Sluiting Marnixbad goed voor stichting Gered Gereedschap 16 juli 2003 - Johanneke Helmers

Stadsdeelvoorzitter Anne Lize van der Stoel heeft symbolisch het gereedschap van het Marnixbad aan de stichting Gered Gereedschap overhandigd.

Gered gereedschap
Het Marnixbad heeft op 1 juli zijn deuren gesloten om plaats te maken voor een multifunctioneel sportcentrum met onder meer twee zwembaden, een sporthal en een fitnessruimte. Het gereedschap dat voor klein onderhoud werd gebruikt en nu overbodig is geworden, is aangeboden aan stichting Gered Gereedschap.

De stichting Gered Gereedschap is een landelijke vrijwilligersorganisatie die gereedschap inzamelt, opknapt en op aanvraag verstuurt naar ontwikkelingsprojecten. De stichting brengt vraag en aanbod bij elkaar door overcompleet gereedschap in te zamelen en aan te bieden aan kleinschalige organisaties in ontwikkelingslanden.

Stadsdeelvoorzitter Anne Lize van der Stoel moedigt dergelijke acties graag aan, want op veel plaatsen in de wereld is het niet makkelijk om aan gereedschap te komen. In veel landen moet gereedschap geimporteerd worden, wat de aanschaf tot een kostbare zaak maakt. Voor het maken van stoelen, naaien van kleding of bouwen van huizen is goed gereedschap een eerste vereiste. Hergebruik van gereedschap is een effectieve ondersteuning van kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden en stimuleert het ondernemerschap.

© Gemeente Amsterdam