COMPERSONAL

Razendsnelle implementatie door GINO en COMPERSONAL in de zorg

De recente samenwerking tussen de leverancier van Functiegerichte Indicatiestellingsoftware GINO uit Groningen en ASP Compersonal uit Maarssen werpt vruchten af voor de zorgsector. Door gebruik te maken van het ASP-model slaagt GINO er in de nieuwe RIO Software voor Functiegerichte Indicatiestelling sneller dan ooit uit te rollen voor verschillende regiokantoren van het LCIG (Landelijk Centrum Indicatiestelling Gehandicapten) in Nederland. GINO is zodoende de enige van de drie, door het Ministerie van VWS erkende, partijen voor RIO software die in staat is nieuwe FI-software in sneltreinvaart te leveren aan een organisatie die volgens het nieuwe regime van Functiegerichte Indicatiestelling moet gaan werken.

Naadloze conversie
Diverse LCIG regios moeten en willen aansluiten bij de werkwijze van de Regionale Indicatie Organen (RIO) waardoor aanpassing en standaardisatie van de ondersteunende software nodig is. Met het ASP-model kan GINO de elektronische dossiers en de bijbehorende software en netwerken snel en eenvoudig toegankelijk maken voor LCIG medewerkers in de regio. Hierbij zijn een naadloze overgang naar het nieuwe Indicatieregime en historische continuïteit van de database gewaarborgd. Samen met Compersonal en LCIG is het ASP model uitgewerkt en gestandaardiseerd beschikbaar gesteld. GINO software heeft zorggedragen voor de inrichting van het systeem en voor de scholing van alle LCIG medewerkers.

ASP: wel lusten, geen lasten
Het Application Service Provider-model (ASP) houdt in dat installatie, inrichting en onderhoud van de software, het systeem, het toekennen van rechten, beveiliging en autorisatie in samenspraak met de verantwoordelijken uit de deelnemende organisaties gebeurt op één centrale plaats. Per regionaal centrum worden op een externe lokatie een GINO-database en de RIO FI-software beschikbaar gesteld aan de medewerkers van het betreffende LCIG-centrum. De eindgebruikers werken met het systeem alsof het zich op hun eigen computer bevindt. Hiermee hebben de gebruikers (LCIG regios) wel de lusten van de applicatie, maar niet de lasten. Deze ASP functionaliteit wordt mogelijk gemaakt door Compersonal.

GINO
GINO B.V. uit Groningen is een Nederlandse softwareproducent die actief is in de zorgmarkt en dan met name indicatieorganen, zorgconcerns in de sector verpleging en verzorging en de sector specifieke zorg aan mensen met visuele handicaps. De implementatie van een complex cliëntvolgsysteem bij het cluster MGGZ van de GG&GD Amsterdam bevindt zich in de fase van oplevering. GINO bouwt en distribueert haar eigen software en verleent rond de door haar gerealiseerde producten alle vereiste onderhoud, ontwikkeling en dienstverlening.

Compersonal
Compersonal B.V. uit Maarssen heeft als hoofdactiviteit het leveren van computernetwerken via het ASP model. Daarnaast biedt zij hulp bij ICT vraagstukken in de vorm van consultancy, verzorgt maatwerktrainingen in gangbare Office programmatuur en de Compersonal Desktop en beschikt over een Supportcenter voor telefonische ondersteuning van klanten bij de dagelijkse werkzaamheden.

Persinformatie Compersonal:
Niels Hagels
Telefoon: (0346) 599 499

Persinformatie Gino:
Edwin Wolfenssperger
Telefoon: (050) 31 18 580

Voor meer informatie over GINO B.V., bezoek: www.gino.nl Voor meer informatie over Compersonal B.V., bezoek: www.compersonal.com

18 jul 03 09:31