Gemeente Enkhuizen

Week 29: Enquête 'Veilig Uitgaan'

Vrijdag 18 juli aanstaande bezoeken vijf enquêteurs tussen 22.00 01.00 uur diverse horecagelegenheden in Enkhuizen om de flyer Veilig uitgaan in Enkhuizen uit te delen. Op de flyer staan een vijftal vragen waarmee de gemeente Enkhuizen, de horecaondernemers en de politie van de jongeren zelf willen weten hoe zij het uitgaan in Enkhuizen beleven en hoe zij denken dat de veiligheid kan worden verbeterd. Deze enquête valt net als the RULES onder het succesvolle project Veilig Uitgaan.

De enquêteurs streven ernaar 500 jongeren de vragen te laten beantwoorden en te motiveren de website van de gemeente Enkhuizen ( www.enkhuizen.nl) te bezoeken. Op de site staat een uitgebreide enquête over hetzelfde onderwerp. Voor een ingevuld enquêteformulier krijg je een safe-flash en met het volledig invullen van de enquête op de website maak je kans op een cadeaubon van 100,-.

Het project Veilig Uitgaan

In januari 2002 is in Enkhuizen een proef van start gegaan met als doel een veiliger uitgaansklimaat te creëren door onder andere het instellen van glijdende sluitingstijden. Het SOW heeft onlangs een tussentijdse effectmeting gehouden naar de resultaten van deze proef. In het najaar van 2003 houdt het SOW in het najaar van 2003 een eindmeting. Als aanvulling (verbreding) op deze eindmeting worden de meningen gepeild van de jongeren zelf; over uitgaan in Enkhuizen, wat ze missen en wat er kan worden verbeterd. De resultaten dienen een beeld te geven van de perceptie van jongeren die uitgaan in Enkhuizen en kunnen belangrijke informatie opleveren voor het verder te ontwikkelen uitgaansbeleid.

Datum laatst gewijzigd: 21/7/2003