Vesteda

Persbericht



Vesteda en Matser sluiten principeakkoord Wilhelminapier Rotterdam
Vesteda Project BV te Maastricht heeft een principeakkoord gesloten met Johan Matser Projectontwikkeling BV uit Hilversum over de ontwikkeling van de woontorens New Orleans en Havanna op de zuidkade van de Rotterdamse Wilhelminapier.

Integrale ontwikkeling gehele zuidkade
Het project omvat de ontwikkeling en realisatie van vier woontorens met onderbouw en parkeergarage. Samen met de deelname van Vesteda in het project Montevideo ontstaat zo een integrale ontwikkeling en exploitatie van de gehele zuidkade. In samenwerking met de gemeente is aan Peter Wilson opdracht verstrekt voor het ontwerpen van de openbare ruimte van de zuidkade.

900 luxe appartementen met tal van voorzieningen

De twee torens New Orleans, naast Montevideo, zijn ontworpen door de Portugese architect Àlvaro Siza; de twee torens Havanna, naast Luxor, zijn van de Spaanse architecten Cruz y Ortiz. De torens zijn ca. 150 meter hoog. Het project bestaat globaal uit ca. 900 appartementen in verschillende typen met een gemiddelde grootte van ca. 175 m2 bvo, ca. 950 parkeerplaatsen in een ondergrondse parkeergarage en ca. 18.000 m2 plintinvulling waarvoor momenteel wordt gestudeerd op een culturele en medische functie. Met het totale programma van circa 200.000 m2 gaat een investeringsvolume gepaard van circa 340 miljoen. Naast huur- en koopappartementen (verhouding 40%-60%) bevinden zich in het gebouw aan de appartementen gekoppelde kantoorunits, zodat de combinatie van wonen en werken onder één dak kan plaatsvinden. De appartementen kennen meerdere typen in verschillende grootte met een royale buitenruimte. Boven in de torens bevinden zich meerdere penthouses met dakterras. Centraal in de gebouwen bevindt zich een luxe servicecentrum met o.a. zwembad, fitnessruimte, saunacentrum en gastenkamers. De start bouw van de eerste toren is gepland aanvang 2005. De eerste appartementen worden begin 2008 opgeleverd. Het totale project is naar verwachting 2012 gereed.

Samenwerking
De samenwerking tussen Vesteda en Johan Matser is een vervolg van de samenwerking van Vesteda met TRS en is in goed overleg met zowel de gemeente Rotterdam als de vertegenwoordiger Carol Hol van TRS tot stand gekomen. Dhr. Hol zal gedurende een bepaalde periode bij het project betrokken blijven. Momenteel wordt gewerkt aan een definitieve projectovereenkomst met het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam. Het voorlopig ontwerp is enthousiast ontvangen in het Quality-team Kop van Zuid.

Profiel Vesteda Project BV
Vesteda Project BV, onderdeel van Vesteda Groep, ontwikkelt woningbouwprojecten in het duurdere huursegment vanaf 700 per maand en is gespecialiseerd in ontwikkeling en realisatie van duurzame woonproducten met een hoogwaardige architectuur. Voorbeelden hiervan zijn onder andere te vinden in Amsterdam (Detroit), Rotterdam (De Hoge Heren), Eindhoven (Smalle Haven) en Maastricht (Céramique).