Gemeente Leiden

Persbericht

Persbericht van het Centrum Beeldende Kunst

Mixture 2

Publicatiedatum: 15 juli 2003

Van 18 juli tot en met 30 augustus is er in de grote zaal van het Centrum Beeldende Kunst een presentatie van kunstwerken uit de kunstuitleencollectie.

Voor MIXTURE2 heeft de kunstuitleen alle werken die maar aan vakantie of reizen doen denken uit de depots bijeengezocht en gerangschikt naar deze themas. Er zijn landschappen te zien, die tijdens reizen aan het oog van de reiziger voorbij trekken, zoals een strandtafereel van Jacqueline Ravelli en van Henk Hollebeek geschilderde woestijnlandschappen, waarin soms autos figureren. Frans de Wit laat dramatische, dreigend zwarte bergen zien, terwijl Koos van de Water meer de lieflijkheid van het landschap benadrukt. Van Annie Goddijn is er een schilderij met een haast tastbare verbeelding van een zonsondergang. Margot de Jager en Frans Boomsma tonen hun versie van een zwembad.

De Afrikaanse fauna is vertegenwoordigd met een giraffe van Ad Schouten en olifanten van Allard Lakke. Johan Scherft laat met minutieuze precisie meegenomen vakantieherinneringen zien in de vorm van scherfjes, botjes en veertjes, even precies gaat Peter Duivenvoorden te werk in zijn aquarellen met schelpjes.

Duivenvoorden voert ons ook linea recta naar Frankrijk met afbeeldingen van stokbroodjes, zo ook Mary van Delft met artisjokken, Norman Beierle geeft zijn impressie van het druivenplukken.

En waar kun je je nog meer op vakantie wanen dan in de grote geschilderde reuzencaravan van Elsa Hartjesveld?

MIXTURE2 laat met deze zomerse selectie aantrekkelijke kunstwerken uit de collectie van de kunstuitleen zien, die na de expositie gehuurd kunnen worden.

Alle kunstwerken kunnen door (nieuwe) abonnees gereserveerd worden en vanaf zaterdag 30 augustus opgehaald.

De presentatie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het CBK: woensdag t/m zaterdag van 12 tot 17 uur. Tijdens het zomerreces ( van 11 t/m 24 augustus) is het CBK gesloten.

Deze pagina is gewijzigd op 15-07-2003