Ministerie van Defensie


---


---

Luchtmacht verzorgt vakantievlucht voor Roemeense kinderen

16-07-2003

De Koninklijke Luchtmacht vliegt 170 Roemeense kinderen naar hun vakantiebestemming in Nederland. Op vrijdag 18 juli komen ze, onder begeleiding van twee CliniClowns, aan op de vliegbasis Eindhoven om vervolgens drie weken lang te gast te zijn bij gezinnen door het land. Dit alles georganiseerd door de Stichting Europa Kinderhulp. Het doel is om de Roemeense kinderen, voor een korte periode, hun dagelijkse zorgen te doen vergeten.

In samenwerking met de Raad voor de Kinderbescherming en twee Non-Gouvernementele Organisaties worden kinderen uit de provincies Moldavië en Maramures, maar ook uit de hoofdstad Boekarest, gekozen voor een vakantie in Nederland. Volgens Europa Kinderhulp helpen die drie onbezorgde weken hen om op adem te komen en er straks thuis weer even tegen te kunnen. De stichting organiseert jaarlijks vakanties voor ongeveer tweeduizend kansarme kinderen uit diverse Europese landen bij Nederlandse gastgezinnen. Zowel medewerkers als gastgezinnen doen het werk geheel op vrijwillige basis.

De Koninklijke Luchtmacht verzorgt de reis in het kader van haar humanitaire taakstelling. Het toestel, een KDC-10, zal om ongeveer 21.20 uur landen op de vliegbasis in Eindhoven. Vervolgens brengen bussen de kinderen naar Groningen, Noord-Holland, Friesland, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland, waar ze hun vakantiegezinnen ontmoeten. Klaas Wilting, ambassadeur van de Stichting Europa Kinderhulp, begeleidt de Roemeentjes op hun reis. Om de lange tocht aangenamer te maken, vergezellen de CliniClowns hen voor deze gelegenheid. Het is de derde keer dat zij op deze manier met Europa Kinderhulp samenwerken.

Gerelateerde pagina's

* Factsheet KDC-10 tanker/transportvliegtuig