Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

Nieuwegein, 16 juli 2003

PERSBERICHT

IOC President Jacques Rogge bezoekt EK honkbal

President Jacques Rogge en executive director Gilbert Felli van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zullen vrijdag 18 juli 2003 het Europees Kampioenschap honkbal in Nederland bezoeken.

Aanstaande vrijdag zal voorafgaand aan de halve finale van het EK Honkbal in Rotterdam stil gestaan worden bij het 50-jarige bestaan van de CEB. Het volledige bestuur van de CEB en de heren Rogge en Felli worden in het stadshuis van Rotterdam ontvangen door wethouder Nico Janssens (sportzaken). President Aldo Notari en andere leden van de CEB zullen uit handen van Jacques Rogge een onderscheiding van het IOC ontvangen. Na afloop zal het gezelschap zich richting het Neptunus Familiestadion begeven om daar de halve finale van EK bij te wonen.

Op donderdag zal pas duidelijk zijn welke landen in deze halve finale aantreden. Indien het Nederlands team donderdag in de kwartfinale de Russen opzij weet te zetten, zijn zij in ieder geval van de partij. De tegenstander op vrijdag 18 juli heet vervolgens Italië of Zweden Op voorhand lijkt dit een spannende wedstrijd te kunnen worden!

Voor de honkbalsport in het algemeen is het bezoek van de president van het IOC een belangrijke gebeurtenis. Honkbal stond immers eerder dit jaar nog op de nominatie om van de Olympische agenda te verdwijnen. Honkballend Nederland sloeg een zucht van verlichting toen bleek dat honkbal voorlopig een Olympische Sport zal blijven. Het is echter de vraag of de discussies omtrent de status van de honkbalsport op de Olympische Spelen tot het verleden behoren.

Het organisatie comité, de Stichting Internationale Baseball Evenementen Nederland, rekent op een vol stadion. Hopelijk laten de teams zich ook van hun goede kant zien en vertonen zij het goede spelniveau dat het publiek reeds het gehele EK heeft mogen aanschouwen.

Het programma van het bezoek:
16.30 uur: ontvangst op het Rotterdamse stadhuis 18.00 uur: vertrek naar Neptunus
19.00 uur: aanvang halve finale
20.00 uur: vertrek gezelschap

Voor verdere informatie kunt u surfen over onze site www.ekhonkbal.nl of contact opnemen met Roger Huys (info@rogerhuys.com / 06 29190813) / Ellen Broeke: (06 -24610865)

---- --