Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

Komend weekend afsluiting A10 west


Dit weekend is de A10 West in beide richtingen afgesloten tussen de Haarlemmerweg (S103) en de Coentunnel. De afsluiting duurt van vrijdag 18 juli 21.00 uur tot zaterdag 19 juli 2003 18.00 uur. De afsluiting zou eigenlijk vorig weekend plaatsvinden, maar werd uitgesteld door vertraging in de werkzaamheden. Het uitstel heeft geen gevolgen voor de einddatum: de werkzaamheden aan de A10 West zijn 1 september a.s. klaar.

Nieuwe indeling van de weg
In de eerste weken van de werkzaamheden is de westbaan van de A10 West opgeknapt (de rijrichting Zaandam . Den Haag). Na dit weekend is de oostbaan (rijrichting Den Haag . Zaandam) aan de beurt. Het opknappen van deze rijbaan zorgt volgens berekeningen voor meer overlast dan de vorige fase. Dat komt omdat het verkeer vanuit Den Haag richting Coentunnel rijdt over twee verschoven en van elkaar gescheiden rijstroken. In de avondspits is er op dit deel van de weg al file. Het is waarschijnlijk dat de werkzaamheden aan de oostbaan zorgen voor langere files dan normaal gesproken in deze tijd van het jaar.

Vrachtverkeer rechts, auto.s links
De rechterrijstrook voor het verkeer vanuit Den Haag richting de Coentunnel wordt vooral druk. Hierover rijdt het vrachtverkeer en het bestemmingsverkeer voor de S101 en de S102. Door invoegende vrachtwagens vanuit het Westelijk Havengebied kan het verkeer op deze rijstrook extra stagneren. De doorstroming op de linkerrijstrook is beter. Voor weggebruikers die er niet af hoeven bij de S101 of de S102 luidt de boodschap: voor deze ene keer is het beter links te blijven rijden!

Doorgaand verkeer: blijf omrijden
Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid. Vanuit Zaandam in de richting Den Haag rijdt het verkeer via de A10 Noord, Oost en Zuid. Vanuit Den Haag in de richting Zaandam wordt het verkeer via de ring Zuid, Oost en Noord gestuurd. Tot nu toe hebben de werkzaamheden niet geleid tot grote verkeersoverlast. De gemiddelde file op de Ring A10 was wel langer dan normaal, maar minder lang dan Rijkswaterstaat had verwacht. Toch adviseert Rijkswaterstaat tijdens de gehele werkperiode van de omleidingroute gebruik te maken. Alleen dan kan ook tijdens de rest van de werkzaamheden verkeerschaos worden voorkomen.

Publieksinformatie
Actuele informatie over de werkzaamheden en de omleidingen is te vinden op de website www.VanAnaarBeter.nl en op te vragen via het gratis telefoonnummer 0800-weginfo of 0800 93 44 636.