Gemeente Sint-Oedenrode


De eerste B&W-vergadering na de zomervakantie wordt gehouden op dinsdag 12 augustus 3002
Besluitenlijst 8 juli 2003
Register, risicokaart en risicocommunicatie.
Voor kennisgeving aannemen.

Brief fractie CDA-Rooi inzake overlast en gevoel van onveiligheid. Instemmen met brief aan de raad.
Openbare- en niet openbare Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 1 juli 2003.
Verzoek om vergoeding kosten ivm behandeling bezwaarschrift.

Besluiten tot afwijzing van het verzoek.

Uitnodiging receptie t.g.v. huwelijk van M.R. Visser (afd.BM) d.d. 14 augustus.

Beslissen wie gaat.

Vaststellen leidraad invordering gemeentelijke belastingen.

Instemmen met de vaststelling van de Leidraad Invorderingen gemeentelijke belastingen.

Kwetsbare (voor verzuring gevoelige) gebieden op grond van Wet Ammoniak en Veehouderij.
Kennis nemen van het gegeven dat bij beoordeling van verzoeken om milieuvergunning de Dommel moet worden aangemerkt als kwetsbaar (voor verzuring gevoelig) gebied.
Herbouw schuilgelegenheid aan de Schoorse Hoefstraat. Het College heeft ingestemd met de herbouw van de schuilgelegenheid aan de Schoorse Hoefstraat. Voorwaarde voor medewerking is dat de herbouw zal plaatsvinden met dezelfde oppervlakte en hoogte. Definitieve last onder dwangsom Cathalijnepad 1. Dhr. Wiersma een definitieve dwangsom opleggen. Verzoek bouw woning Rijsingen 13.

Het College heeft een principe-standpunt ingenomen over het verzoek om een bouw van een woning toe te staan op adres Rijsingen 13 in ruil voor de sloop van minimaal 1000m2 stallen van het bedrijf op dit adres. Het college wil nader onderzoeken of dit plan voldoet aan het Streekplan. Dit zal met de Provincie nader besproken worden.

Vaststellen inspraakverslag.

Het College heeft het inspraakverslag voor de woningen aan de Grote Doelenlaan vastgesteld en zal het ter kennis brengen van de gemeenteraad. Het schetsplan heeft 4 weken ter inzage gelegen. Naar aanleiding van de reacties wordt voorgesteld om geen medewerking te verlenen aan het geplande pad over het grasveld ten noorden van de nieuwbouw en een haag te plaatsen tussen de parkeerplaatsen en het grasveld.

Lokatie Veerseheide 9 t.b.v. vestiging intensieve veehouderij.

Instemmen met het afgeven van de verklaring voor de locatie Veerseheide 9.

Startersleningen.
Het Collega zal aan de gemeenteraad voorstellen over te gaan tot de invoer van zogenoemde startersleningen. De gemeenteraad moet daarvoor de `Verordening Stimuleringsfonds Startersleningen' vaststellen. Door startersleningen worden jongeren geholpen aan een woning en het bevordert ook de doorstroming op de woningmarkt. De grote druk op de huurwoningenmarkt zal dan naar verwachting verminderen