Politie Noord- en Oost Gelderland

(BR>


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top


Datum: 17 juli 2003


P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



17 juli 2003


't Harde- Verkeersongeval materieel


Op donderdag 17 juli heeft er aan de Eperweg in 't Harde een verkeersongeval waarbij drie auto's betrokken waren plaatsgevonden. De auto's kwamen uit de richting Elburg en gingen richting 't Harde. Voorop reed een 19- jarige bestuurder die linksaf wilde slaan. Hij moest het verkeer uit de richting van het 't Harde voor laten gaan en remde dus af. Een 43- jarige automobilist die achter hem remde ook af, maar een 30- jarige automobilist remde niet af en botste tegen de achterzijde van de auto van de 43- jarige automobilist, die schoof op zijn beurt weer vooruit en botste tegen de achterkant van de auto van de 19- jarige automobilist. Alle auto's hadden dus schade aan de achterkant van het voertuig. De automobilisten hadden allen geen letsel aan het ongeval overgehouden.



Nunspeet- Vernieling auto


Een 41- jarige man uit Nunspeet deed donderdag 17 juli aangifte van vernieling van zijn auto. De auto stond geparkeerd aan de Westerlaan in Nunspeet. In de nacht van woensdag op donderdag had de man een groep jongelui gehoord en zag dat ze vanuit zijn raam bij zijn auto stonden. In de ochtend van donderdag 17 juli toen de man bij zijn auto ging kijken zag hij dat er vernielingen aan zijn auto waren gepleegd. De rechterbuitenspiegel was kapot en er zat een deuk in het rechterportier. In de bovenstijl en in het spatbord zaten ook nog deuken. Het totale schadebedrag is niet bekend. De politie vraagt getuigen die iets van dit voorval hebben gezien zich te melden bij de politie van Nunspeet.



Vaassen- Diefstal uit bedrijf


Een 32- jarige vrouw uit Vaassen deed donderdag 17 juli aangifte van diefstal uit een bedrijf aan de Deventerstraat in Vaassen. De diefstal moet zijn gepleegd in de nacht van woensdag op donderdag. Uit het bedrijf werd een kassalade en een gedeelte van een expressokoffiezetapparaat ontvreemd. De daders zijn binnen gekomen door een raam te forceren. Verschillende ruimten in het bedrijf werden doorzocht. Het totale schadebedrag is niet bekend.



Epe- Diefstal uit bedrijf


Een 31- jarige vrouw uit Epe deed donderdag 17 juli aangifte van diefstal uit een bedrijf aan de Hoofdstraat in Epe. De diefstal moet zijn gepleegd in de nacht van 16 op 17 juli. De daders zijn via een raam binnengekomen. Uit het bedrijf is geld ontvreemd. Het totale schadebedrag is niet bekend.



Harderwijk- Rijden onder invloed



Op donderdag 17 juli is er door de politie een 52- jarige man uit Harderwijk aangehouden omdat hij onder invloed op zijn scooter reed. De politie heeft de man mee genomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier bleek dat de man een promillage van ruim 2,8 in zijn bloed had zitten. De man kreeg een rijverbod van 10 uur.





038-375 10 50
---- --