Politie Hollands Midden
Datum: 18 juli 2003

(


Politie zet overtreders snelheid op de foto Hillegom

Bij radarcontroles op snelheid werden op vrijdag 11 juli en dinsdag 15 juli op de Wilhelminalaan 493 auto's door de politie op de foto gezet. De eigenaren kunnen binnenkort een bekeuring in hun brievenbus verwachten. De hoogst gemeten snelheid was 96 kilometer per uur, daar waar 50 kilometer per uur het maximum is. In totaal werden 2653 auto's op hun snelheid gecontroleerd. De politie controleerde op beide dagen tussen 11.20 uur en 14.50 uur, mede naar aanleiding van signalen uit de buurt dat de weg als racebaan gebruikt wordt. De politie zal naar aanleiding van de resultaten haar controles intensiveren. Ook in andere gemeenten van de Bollenstreek zal de politie gaan controleren.

Politie onderzoekt snelkraak Voorhout
De politie onderzoekt een snelkraak bij een juwelier aan de Herenstraat. Rond 04.00 uur hebben vier mannen het rolluik geforceerd en een ruit vernield om binnen te komen. Met de inhoud van een aantal kasten zijn de mannen gevlucht in een grijze Audi via de Beukenrode. De politie doet onderzoek naar de snelkraak.


Snelheidscontrole Sassenheim

In de Hoofdstraat in Sassenheim heeft de politie met behulp van radarapparatuur donderdagmiddag 17 juli een snelheidscontrole uitgevoerd. In twee uur tijd werden 170 bestuurders bekeurd omdat ze te hard door de bebouwde kom reden. De politie 'klokte' sommige overtreders op 80 km/u. De maximumsnelheid in de Hoofdstraat is 50 km/u.


Geslagen Waddinxveen

Een 52-jarige man uit Veenendaal is donderdag 17 juli in het ziekenhuis opgenomen nadat hij door een hondenbezitter uit Waddinxveen was geslagen. Eerder die dag brak nabij de Fazantdreef een hond los, toen de man uit Veenendaal met zijn honden langsliep. De Veenendaler zou de losgebroken hond een forse schop verkocht hebben, waarna de hond door een dierenarts moest worden behandeld. Toen 's avonds de man weer in de straat kwam, haalde de eigenaar van de hond, een 50-jarige man uit Waddinxveen, verhaal. In een woedeuitbarsting gaf hij de man een vuistslag, maar had direct spijt van zijn daad. Hij verleende hulp en liet meteen een ambulance komen. Nadat het slachtoffer door de ambulance naar het ziekenhuis was gebracht, meldde de man uit Waddinxveen zich vrijwillig bij de politie.


Bromfiets- en scootercontrole Moordrecht

De politie heeft donderdagavond 17 juli een bromfiets- en scootercontrole gehouden. De controle vond plaats bij het industrieterrein. Het resultaat van de controle: 2x proces verbaal voor onverzekerd rijden, 5x proces verbaal voor rijden zonder helm, 1x proces verbaal voor het onterecht voeren van een oranje plaat, 1x proces verbaal voor rijden zonder bromfietscertificaat 1x proces verbaal voor onjuiste verlichting, 1x proces verbaal voor een niet functionerende rem, 1x proces verbaal voor een meertonige hoorn, 1x proces verbaal voor een gladde band, 1x proces verbaal voor rijden zonder verzekeringsplaatje, 3x proces verbaal voor een opgevoerde brommer. Drie bromfietsen zijn uit het verkeer genomen voor verder onderzoek van de verkeersdienst.
De politie hield de controle in verband met meldingen van overlast door brommers en scooters.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --