Provincie Limburg

www.limburg.nl Home Zoek Contact Links Help Sitemap

Besluitenlijst GS

Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 15 juli 2003

Onderwerp

Besluit


1.

HINT - Limburg

Informatie: M. Schols, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel. (043) 389 71 33
e-mail:
m.schols@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om geen provinciale bijdrage te verlenen aan de activiteiten van het zorgteam van Hint - Limburg, een vereniging van ouders en verzorgers van hoogbegaafde jongeren. Reden van de afwijzing is, dat deze activiteit niet past in het provinciale arbeidsmarkt en onderwijsbeleid alsmede het jeugzorgbeleid.


2.

Project profielwerk-stukken voor havo

Informatie: H. de Jong, Afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel. (043) 389 74 78
e-mail:
h.de.jong@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om een bijdrage van maximaal 42.000,00 beschikbaar te stellen voor een project dat zich richt op bevordering van instroom in technische hbo-opleidingen. De Hogeschool Zuyd hoopt meer leerlingen enthousiast te maken voor haar technische opleidingen door leerlingen van 5 havo te ondersteunen bij het opstellen en uitwerken van profiel-werkstukken. Het project past in het streven van de Provincie om meer leerlingen in het beroepsonderwijs te laten instromen en om het opleidings-niveau van de beroepsbevolking te verhogen.


3.

Subsidieaanvraag concertreeks 'Klassiek op locatie'

Informatie: M. Valk,afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme tel. (043) 389 72 37
e-mail:
m.valk@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om de Stichting Klassiek op Locatie een eenmalige subsidie te verlenen van 14.600,00 voor de organisatie van zeven klassieke concerten op bijzondere locaties in Noord-Limburg in 2003. Het gaat om concerten met artiesten van internationaal top niveau. Door de concertreeks wordt het toeristische imago van de regio versterkt. Mede door de éénmalige bijdrage van de Provincie is het mogelijk veel aandacht aan marketing en promotie te besteden waardoor de concertreeks (mede met het oog op volgende jaren) direct sterk in de markt wordt gezet.


4.

Subsidie voor het project 'toeristische infrastructuur en voorzieningen Maasduinen'

Informatie: H. Dassen, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme tel. (043) 389 73 05
e-mail:
hh.dassen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om een subsidie te verlenen van 50.420,17 voor het versterken van de toeristische samenhangen in de regio Maasduinen. Dat gebeurt door het ontwikkelen van een ontvangstlocatie langs de N 27, het plaatsen van streekinformatieborden in de regio, het herinrichten van acht veerstoepen langs de Maas en het verbeteren van de wandelroutes in drie gemeenten. Het project is één van de prioriteiten uit de toeristische regiovisie voor de Maasduinen.


5.

Vragen ex. artikel 38 RvO van de heer Bus (SP) inzake het Limburgs Bureau voor Toerisme

Informatie: H. Dassen, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme tel. (043) 389 73 05
e-mail:
hh.dassen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld. Zij geven aan dat de Provincie geen betrokkenheid heeft met de financiële problematiek van de commerciële Vacantieboekingscentrale van het Limburgs Bureau voor Toerisme. Gedeputeerde Staten geven voorts aan met het Limburgs Bureau voor Toerisme en de regio-VVV's te overleggen over het structureel verbeteren van de taakaf-stemming tussen deze organisaties.


6.

Jaarrapportage economisch beleid 2002

Informatie:L. Rassin, afdeling Werk, Zorg en Cultuur tel.(043) 389 72 73
e-mail:
ehmt.rassin@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de jaarrapportage economisch beleid 2002 vastgesteld en ter kennisneming aangeboden aan de Statencommissie voor Economische Zaken, Onderwijs en Internationale Zaken.


7.

Conceptovereenkomst UM-Provincie inzake tUL

Informatie: J. Maatjens, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel. (043) 389 72 68
e-mail:
jppm.maatjens@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben in eerste termijn de conceptovereenkomst tussen de Universiteit Maastricht en de Provincie Limburg met betrekking tot de provinciale bijdrage van 5 miljoen in de meerjarige impulsfinanciering van de transnationale Universiteit Limburg vastgesteld. In deze overeenkomst is een aantal resultaatverplichtingen, rand-voorwaarden en inspannings-verplichtingen opgenomen, die de Universiteit moet vervullen in het kader van de provinciale bijdrage. GS hebben de conceptovereenkomst toegezonden aan de Statencommissie Economie, Onderwijs en Internationale Zaken ter bespreking in de extra vergadering op 18 juli 2003.


8.

Integrale aanpak van de afvoer van huishoudelijk afvalwater in het buitengebied

Informatie: N. Knols, afdeling Stedelijke Leefomgeving tel: (043) 389 71 13
e-mail:
nf.knols@prvlimburg.nl
of
Informatie: E. Frankhuizen, afdeling Landelijke Leefomgeving tel: (043) 389 74 32
e-mail: em.frankhuizen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten ondersteunen het initiatief van Zuiveringschap Limburg om in samenwerking met de gemeenten de lozingen van huishoudelijk afvalwater in het buitengebied te beëindigen. GS leggen een werkwijze voor aan de gemeenten voor de invulling van het provinciale ontheffingenbeleid riolering buitengebied en zij spannen zich in om een subsidie van maximaal 1 miljoen euro ter beschikking te krijgen.


9.

Vergunningvoor-schriften Wet milieubeheer voor geluid laagfrequent geluid en trillingen Grensmaasproject

Informatie: W. Scheper, afdeling Stedelijke Leefomgeving tel. (043) 389 71 19
e-mail:
w.scheper@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de vergunningssystematiek betreffende geluid, laagfrequent geluid en trillingen voor werkzaamheden voor drijvende grindwinwerktuigen in het Grensmaasproject vastgesteld.


10.

Vragen ex artikel 38 RvO van mevrouw Muijs (VVD) over export van afval

Informatie: G. Broen, afdeling Vergunningen tel. (043) 389 75 28
e-mail:
gch.broen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen van mevrouw Muijs (VVD) over het transport van afval vastgesteld.


11.

Besluit verlenging vergunningen baggersbestek II

Informatie: A. van der Heijden, afdeling Vergunningen tel. (043) 389 89 17
e-mail:
jwm.van.der.heijden@prvlimburg.nl

Ambtshalve wijziging van de verleende Wm-vergunningen inzake Baggerbestek II. GS hebben besloten de tijdelijk verleende vergunningen voor een tweetal slibdepots (Baggerbestek II) in de Maas bij Swalmen en Beesel te verlengen met 3 jaar. De verlenging vindt plaats omdat de monitoring nog niet is afgerond.


12.

Meerjarenprogramma beleidsevaluatie milieu water en grondstoffen

Informatie: P. Levels, afdeling Milieu- en Waterbeleid tel: (043) 389 7726
e-mail:
pj.levels@prvlimburg

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het meerjarenprogramma beleids-evaluatie voor milieu, water en grondstoffen. Het beleid voor deze thema's wordt de komende jaren op een systematische wijze geëvalueerd. GS nemen hiermee een belangrijke stap in het sluiten van de beleidscyclus.


13.

Ontbrandingstoe-stemmingen professioneel vuurwerk

Informatie:S. Jansen, afdeling Algemene en Juridische Zaken tel. (043) 389 72 97
e-mail:
s.jansen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van een nota waarin uitleg wordt gegeven bij de (on)mogelijkheden tot het terugbrengen van de termijn voor behandeling en inwerkingtreding van ontbrandingstoestemmingen voor professioneel vuurwerk. Het college kiest als insteek in afwachting van de op handen zijnde wijziging van het Vuurwerkbesluit zo spoedig mogelijk binnen de wettelijke termijn van 8 weken te beslissen op een aanvraag voor een ontbrandingstoestemming.


14.

Jaarverslag 2002 Muskus-Beverratbestrijding

Informatie: P. van Kerkvoort, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 76 30
e-mail:
pp.van.kerkvoort@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten heeft het door de provinciaal coördinator Muskus-Beverratbestrijding opgestelde jaarverslag vastgesteld en aan het IPO gezonden ten behoeve van de opstelling van het landelijk Jaarverslag Muskus-Beverrat-bestrijding 2002. Tevens is het jaarverslag ter kennisname gezonden aan de Vaste Commissie voor Verkeer, Waterstaat en Milieu uit Provinciale Staten. Daarnaast is beide waterschappen in deze provincie medegedeeld dat het jaarverslag is vastgesteld.


15.

Herziening waterschapsbestel

Informatie: H. ter Heegde, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 76 32
e-mail:
hr.ter.heegde@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben naar aanleiding van het besluit van de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat omtrent goedkeuring van de herziening van het waterschapsbestel het voorontwerp van een aanpassing van de reglementen van de nieuwe water-schappen Peel en Maasvallei en Roer en Overmaas vastgesteld.


16.

Vragen ex artikel 38 RvO van de heer Heijmans (PvdA) inzake aanbod en verwerking baggerslib op stortplaats Altweerterheide te Weert

Informatie: H. Vinken, afdeling Vergunningen tel. (043) 389 78 93
e-mail:
hpg.vinken@prvlimbuirg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld op de vragen van de heer Heijmans (PvdA) over het aanbod en de verwerking van baggerslib onder andere ter afwerking van de stortplaats Altweerderheide te Weert.


17.

Bezwaarschrift GDU-bijdrage 2003

Informatie: Z. Budé, afdeling Mobiliteit tel. (043) 389 77 40
e-mail:
jjs.bude@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten formeel bezwaar te maken tegen de beschikking van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat betreffende de Gebundelde Doeluitkering (GDU) 2003 conform de gemaakte afspraken in IPO-verband.


18.

Verkeerssituatie N270 te Wanssum

Informatie: M. Luijten, afdeling Mobiliteit tel. (043) 389 78 20
e-mail:
ma.luijten@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de door de werkgroep gestelde vragen goedgekeurd.


19.

Uitgangspunten aanbesteden openbaar busvervoer

Informatie: D. van Vierzen, afdeling Mobiliteit tel. (043) 389 89 18
e-mail:
d.van.vierzen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het voorstel dat het aanbesteden van het openbaar busvervoer gescheiden plaatsvindt van light rail, spoorwegvervoeren de huidige CVV systemen. Het aanbesteden is gericht op het verlenen van concessies voor maximaal twee concessiegebieden, te weten Noord- en Midden-Limburg en Zuid-Limburg. De concessie Heuvelland is opgenomen in de concessie Zuid-Limburg. Door de inschakeling vaneen extern adviesbureau wordt zeker-gesteld dat het aanbesteden zal voldoenaan de hiervoor geldende Europeserichtlijnen.


20.

Integrale Verkenning Maas

Informatie: D. van Nierop, afdeling Milieu- en Waterbeleid tel. (043) 389 75 64
e-mail:
dj.van.nierop@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de fracties van de Tweede Kamer bericht dat zij het niet geheel eens zijn met het standpunt van de Staatssecretaris Verkeer en Waterstaat n.a.v. het advies van de stuurgroep Integrale Verkenning Maas.


21.

Meerjaren Infrastructuur Programma 2004 2007

Informatie: E. Kloek, afdeling Provinciale Wegen tel. (043) 389 75 09
e-mail:
e.kloek@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten over te gaan tot vaststelling van het Meerjaren Infrastructuur Programma en deze als bijlage toe te voegen bij de te behandelen begroting.


22.

Overeenkomst inzake de spoorkruising N297n tussen ProRail en de Provincie

Informatie:E. Huijbregts, afdeling Infra-Projecten tel. (043) 389 79 56
e-mail:
ejp.huijbregts@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de tussen Provincie en ProRail te sluiten overeenkomst inzake de spoorkruising N297n, waarin afspraken zijn vastgesteld over de realisatie van een onderdoorgang van de N297n onder de spoorlijn Sittard-Roermond.


23.

Aanvraag subsidie van Hermes Openbaar Vervoer B.V. te Weert voor realisatie van projecten voor verbetering van de sociale veiligheid in het openbaar vervoer

Informatie: H. van der Tier, afdeling Mobiliteit tel. (043) 389 78 66
e-mail:
ahjm.van.der.tier@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om Hermes Openbaar Vervoer B.V. te Weert subsidie te verlenen voor projectenter verbetering van de sociale veiligheid inhet openbaar vervoer.


24.

Evaluatie Beëindigings-overeenkomst 1997

Informatie: J. Molleman, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 70 70
e-mail:
jba.molleman@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de beëindigings overeenkomst 1997 in samenspraak met Fase 2 BV en Aqua Terra BV door een externe partij te laten evalueren en de daaraan verbonden kosten ten laste van het Grindfonds te brengen.


25.

Vlaams-Nederlandse verankering Maasontwikkeling

Informatie: J. Molleman, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 70 70
e-mail:
jab.molleman@prvlimburg.nl

Gedpeuteerde Staten besluiten zich met inliggende brief tot de minister president van de Vlaamse regering te wenden ten einde de besluitvorming op de POL-aanvulling Grensmaas bestuurlijk te verankeren.


26.

Wegenoverdracht aan de gemeente Nuth

Informatie: F. Schepers, afdeling Provinciale Wegen tel. (043) 389 77 23
e-mail:
fvjm.schepers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het gemeentebestuur van Nuth voor te stellen de gedeelten van de provinciale wegen N582 Geleen-Hoensbroek, N583 Geleen-Schimmert en de N584 Beek-Hulsberg aan de gemeente over te dragen.


27.

Het opleggen van geheimhouding aan de leden van Provinciale Staten

Informatie: R. Creemers, afdeling Vergunningen tel. (043) 389 76 86
e-mail:
rmp.creemers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om de nota inzake het voorstel van Essent Milieu voor de herinrichting van de Groeve Spaubeek voor de leden van PS ter inzage te leggen onder het opleggen van geheimhouding.


28.

Voortgangsrapportage over het eerste halfjaar 2003 Bottlenek-Infra pakket en MIT-pakket

Informatie: P. Driessen, afdeling Infra-Projecten tel. (043) 389 99 31
e-mail:
plm.driessen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de voortgangsrapportage over het eerste halfjaar 2003 van de tweede infrastructurele projecten, Bottleneck-Infra pakket en MIT-pakket ter kennisneming aan de Staten Commissie voor Verkeer, Water en Milieu gestuurd.


29.

Zesde voortgangsrapportage bestuurskrachtmonitor Limburg

Informatie: C. Hermens, afdeling Algemene en Juridische Zaken tel. (043) 389 78 79
e-mail:
c.hermens@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de zesde voortgangsrapportage over het verloop van de inzet van de bestuurs-krachtmonitor Limburg vastgesteld. Uit de rapportage blijkt dat de Visitatiecommissie inmiddels van 42 gemeenten in Limburg de bestuurskracht in kaart heeft gebracht. De afronding van de visitatie van de laatste vijf gemeenten wordt eind oktober/begin november 2003 verwacht, waarmee de bestuurskracht van alle 47 Limburgse gemeenten is onderzocht.


30.

Jaarrapportage 2002 Servicepunt Handhaving Limburg

Informatie: H. van cruchten, afdeling Handhaving en Monitoring, SEPH tel. (0475) 394 311
e-mail:
jgj.cruchten@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van de jaarrapportage 2002 van het Servicepunt Handhaving Limburg en deze ter kennisneming gezonden aan de leden van de Statencommissie voor Financiën en Algemene Zaken uit PS. Voorts hebben GS de financiële verantwoording over 2002 van de rijksgelden, verbonden aan de financiële regeling voor het Servicepunt, vastgesteld en aan het Ministerie van VROM gezonden.


31.

Brief Natuurmonumenten over Rijkelse Bemden

Informatie: W. Hoezen, afdeling Handhaving en Monitoring tel. (043) 389 77 19
e-mail:
wpj.hoezen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten een brief van Natuurmonumenten over een verzoek tot vrijwaring van toekomstige saneringen in de plas Rijkelse Bemden te beantwoorden. Daarbij antwoordt GS dat, met het oog op de (milieu)wetgeving, het niet aan het college is om een dergelijke vrijwaring te geven.


32.

Offerteverzoek bevolkingsprognoses 2004-2034

Informatie: W. Rongen, afdeling Kennis en Strategie tel. (043) 389 70 89
e-mail:
wmgm.rongen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben E'til bv gevraagd om offerte uit te brengen voor het opstellen van geactualiseerde bevolkingsprognoses voor de jaren 2004-2034.


33.

Subsidieaanvragen ISV projectgemeenten april 2003

Informatie: G. Meijers, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie tel. (043) 389 74 09
e-mail:
gag.meijers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten:
1. de aanvraag van de gemeente Swalmen voor de herinrichting van de omgeving Rijksweg Zuid te honoreren met in totaal een bedrag van 452.000,00 en B&W van Swalmen hiervan schriftelijk in kennis te stellen.

2. De aanvraag van de gemeente Nederweert voor het realiseren van een woonzorgcomplex niet te honoreren en B&W van Nederweert hiervan schriftelijk in kennis te stellen.
3. De aanvraag van de gemeente Stein voor het realiseren van sedentaire huisvesting voor woonwagenbewoners niet te honoreren en B&W van Stein hiervan schriftelijk in kennis te stellen.


34.

Brief van De Maaswerken over aangelegde landtong nabij monding van de "Oude Maasarm" Beesel

Informatie: W. Hoezen, afdeling Handhaving en Monitoring tel. (043) 389 77 19
e-mail:
wpj.hoezen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de brief die de projectorganisatie De Maaswerken hebben toegestuurd over de aanleg van een landtong bij de oude Maasarm te Beesel beantwoord. GS antwoorden dat de aanleg van de landtong niet expliciet in de afgegeven vergunningen voor proefbaggerbestek 2 was geregeld en vraagt De Maaswerken hoe zij denken daarin te voorzien.


35.

Handhavingsverzoek EKC inzake Nuon Power Buggenum BV te Haelen

Informatie: J. Beek, afdeling Handhaving en Monitoring tel. (0-43) 389 76 94
e-mail:
jj.beek@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het ingediende verzoek van EKC om handhavend tegen Nuon Power B.V. te Haelen af te wijzen. Het ingediende verzoek betreft het handhavend optreden tegen het meevergassen van afvalstoffen (secundaire brandstoffen). EKC heeft het verzoek namens de Stichting tot behoud leefmilieu Buggenum, Haelen, Horn en Nunhem en naaste omgeving en anderen ingediend. Op 20 mei 2003 heeft GS een gedoogbesluit genomen. Niet gebleken is van nieuwe feiten en/of omstandigheden die een ander standpunt rechtvaardigen.


36.

Herindelingsprocedure Midde-Limburg

Informatie: W. Timmermans, afdeling Algemene Juridische Zaken tel. (043) 389 72 94
e-mail:
wp.timmermans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het voornemen uitgesproken om een herindelingsprocedure te starten in Midden-Limburg naar aanleiding van de impasse in het initiatief van zes maaslandgemeenten en de wens van GS om tot een bredere afweging te komen. Tevens wordt hiermee uitvoering gegeven aan de motie van PS om de regie van het herindelingsproces in deze regio in handen te nemen."


37.

Vaststellen nadere voorschriften zwembaden

Informatie: M. Linssen, afdeling Handhaving en Monitoring tel. (043) 389 76 70
e-mail:
mpe.linssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben nadere voorschriften voor toezicht in zwembaden vastgesteld en aan elk betrokken zwembad gestuurd. Hiervan is mededeling gedaan aan de Inspecteur van de Volksgezondheid en de betrokken colleges van B&W.


38.

Richtlijn subsidieaanvragen en verantwoording musea

Informatie: F. Vernimmen - de Jong, afdeling Cultuur & Sociale Ontwikkeling
tel. (043) 389 78 19
e-mail:
f.vernimmen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben, met inachtneming van de inhoudelijke en de financiële kaders van het Coalitieakkoord 2003-2007, de concept Richtlijn subsidie aanvragen provinciale musea vastgesteld en hebben ingestemd met het subsidietraject voor de provinciale musea 2004 en 2005- 2008. Dit betekent dat de musea worden gevraagd om hun aanvrage voor 2004 in te dienen vóór 1 oktober a.s. en die voor 2005-2008, met inachtneming van de Uitgangspunten voor het Cultuurplan 2005-2008, vóór 1 december a.s. in te dienen.


39.

Inhoudelijk en financieel jaarverslag Actieprogramma Cultuurbereik Limburg 2002

Iinformatie: M van Nieuwpoort, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling
tel. (043) 389 99 51
e-mail:
mad.van.nieuwpoort@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het jaarverslag van het Actieprogramma Cultuurbereik Limburg 2002 vastgesteld. Het verslag geeft een overzicht van een breed activiteitenaanbod en een regionale spreiding over geheel Limburg.Het jaarverslag wordt breed verspreid onder betrokkenen.


40.

Vragen ex artikel 38 RvO van de heer Tilborghs (PvdA) met betrekking tot ideeën over een Limburgs Souvenir

Informatie: N. Kemmerling, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 72 30
e-mail:
nmj.kemmerling@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen vastgesteld.


41.

Vragen ex artikel 38 RvO van de heer Lebens (CDA) inzake grensoverschrijdende televisie

Informatie: M. Snijders, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 71 95
e-mail:
mjg.snijders@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld en aangegeven dat zij reeds actie hebben ondernomen (en zo nodig nog zullen nemen) om grensoverschrijdende regionale televisie te bevorderen.


42.

Via Belgica - debat en visievorming

Informatie: M. Spierts, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 88 51
e-mail:
msf.spierts@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten offertes aan te vragen voor de organisatie van debat en visievorming van de Via Belgica.


43.

Via Belgica - Tijdsvenster en Internationaal Project

Informatie: M. Spierts, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043 )389 88 51
e-mail:
msf.spierts@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten verlenen in het kader van "Via Belgica" een subsidie van 29.670,00 excl. BTW aan de Vereniging Natuurmonumenten voor de bouwkosten van een uitkijkpost tevens behuizing van het multimediale Tijdsvenster op de Goudsberg in Valkenburg. Tevens wordt een internationaal project voorbereid voor andere vergelijkbare activiteiten die gericht zijn op de ontwikkeling van het Romeins cultureel erfgoed in Limburg.


44.

Opdrachtverstrekking aan St.Vizier voor het 2-jarig arbeids-integratieproject VIM

Informatie: C. Dieteren, afdeling Zorg tel.(043) 389 74 23
e-mail:
cpwm.dieteren@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om de Stichting Vizier te Gennep opdracht te verlenen voor het tweejarige arbeidsintegratieproject VIM (Vizier, Intos en Mikadoschool) toe te kennen. Met de opdracht is maximaal 45.000,-- excl. BTW gemoeid. Dit bedrag komt ten laste van het Beleidsprogramma Zorg 2003.


45.

Vragen ex artikel 38 RvO van mevrouw Prevoo (CDA) inzake terugdringen jeugdcriminaliteit

Informatie:J.Ramaekers, afdeling Zorg tel. (043) 389 71 24
e-mail:
jgc.ramaekers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de vragen beantwoord. Zij geven inzicht in de positie van harde kern-jongeren en jonge veelplegers in relatie tot de Glen Mills School en andere initiatieven voor deze doelgroepen.


46.

Vragen ex artikel 38 RVO van de heren Van Ballegooij en Janssen (SP) inzake WWZ-woningen

Informatie:D. Salet, afdeling Zorg tel. (043) 389 74 35
e-mail:
djf.salet@prvlimburg.nl
of
M. Reiche, afdeling Ruimte tel. (043) 389 79 01
e-mail: mmb.reiche@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld op de vragen van de heren Van Ballegooij en Janssen (SP). Zij geven hierin aan dat het verdringen van zittende huurders ten behoeve van de realisering van zorgwoningen zich niet voordoet en dat de spanningen op de markt van huurwoningen andere oorzaken hebben.


47.

Jaarverslag Jeugdhulpverlening 2002

Informatie: P. Boonen afdeling Zorg tel. (043) 389 71 17
e-mail:
phjm.boonen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het Jaarverslag Jeugdhulpverlening 2002 vastgesteld. Hierin geven zij aan hoe de 64 miljoen voor jeugdhulpverlening zijn besteed en welke besluiten daarover zijn genomen. Uit het verslag blijkt dat in 2002 bijna 14.000 Limburgse kinderen en jongeren met jeugdhulpverlening zijn bereikt.


48.

Opdrachtverlening aan Abraxas Culturele Evenementen met betrekking tot continuering voor de redactievoering van Kunstkick e-zine voor het kalenderjaar 2003

Informatie: A. Pijnappel, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 78 00
e-mail:
ama.pijnappel@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd Abraxas Culturele Evenementen de vervolgopdracht te verlenen inzake de continuering voor de redactievoering van het project Kunstkick e-zine. Het e(lectronisch)-(maga)zine is in 2002 ontwikkeld in het kader van het Actieprogramma Cultuurbereik teneinde jongeren te bereiken voor cultuur.


49.

ICT-impuls voor Openbare Bibliotheken: uitvoering projecten 1^e fase. Continuering opdrachtverlening ICT-projectleider. opdrachtverlenging ICT-officemangement

Informatie: J. Smeets, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 71 94
e-mail:
jjam.smeets@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van de afronding van de projecten Intranet en Site Generator in het kader van de ICT Impuls voor openbare bibliotheken en ingestemd met de continuering van de uitvoering van ICT projecten fase 1, Bandbreedte, Contentmanagement en Relatie Beheer, en de verlenging van de opdracht voor het ICT-projectleiderschap aan LogicaCMG. Tevens stemt Gedeputeerde Staten in met de administratieve ondersteuning van de projectleider door de Unit Bibliotheek-werk Symbiose. De provinciale investering bedraagt 572.417,80


50.

Het loslaten van de te gedwongen koepelvorming

Informatie: H. Janssen, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 71 23
e-mail:
ahk.janssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de LVR, Zij-actief en JJOL te informeren over het provinciaal beleid inzake het loslaten van de te gedwongen koepelvorming.


51.

Financiering grondverwerving voor natuur en landinrichting

Informatie: J. v.d. Coelen, afdeling Groen tel. (043) 389 77 28
e-mail:
jem.van.der.coelen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten 4,5 miljoen beschikbaar te stellen om de grondverwerving voor de Ecologische Hoofdstructuur en landinrichting te financieren, waarvoor op dit moment geen rijksmiddelen beschikbaar zijn.


52.

Interreg IIIA project GIQS Grensoverschrijdende geïntegreerde kwaliteitsgarantiesystemen bij productie en handel groente en fruit

Informatie: B. Kleijnen, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 75 61
e-mail:
b.kleijnen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten in te stemmen met het verlenen van een bijdrage van 978.672,00 uit de Interreg IIIA middelen van de Euregio Rijn-Maas-Noord, het beschikbaar stellen van 192.033,00 uit de cofinancierings-middelen Interreg IIIA van het Ministerie EZ en het beschikbaar stellen van 50.000,00 provinciale subsidie voor het project Grensoverschrijdende geïntegreerde kwaliteitsgarantiesystemen bij productie en handel groente en fruit". Het project beoogt een grensover- schrijdende harmonisering en verbetering van bedrijfsoverkoepelende systemen voor kwaliteitsgarantie in de groente- en fruitproductie samen met het op de markt brengen binnen de Euregio's Rijn-Maas- Noord en Rijn-Waal.


53.

Bio manager Ketenontwikkeling Biologische Landbouw

Informatie: P. Raeven, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 75 10
e-mail:
phm.raeven@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stemmen in met de uitvoering van het projectvoorstel 'De markt aan de knoppen' en verlenen opdracht aan Stichting Agro Keten Kennis. Het project is gericht op het stimuleren van de wijze van productie en afzet van biologische producten.


54.

Uitvoeringsprogramma 2003 "Zuid-Limburg, Vitaal Platteland"

Informatie: A. Canjels, afdeling Landelijke Leefogeving tel. (043) 389 74 93
e-mail:
a.canjels@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het Uitvoeringsprogramma 2003 van het gebiedsplan "Zuid-Limburg, Vitaal Platteland", conform het advies van de stuurgroep ViP. Dit betekent dat GS instemmen met de samenstelling van het Uitvoeringsprogramma 2003, dat bestaat uit 98 activiteiten en projecten die een bijdrage leveren aan de duurzame kwaliteit van het Zuidlimburgse platteland. De samenwerkende partijen investeren hiermee ca. 41 mln. Een deel van de projecten werd al eerder goedgekeurd, maar GS hebben zich nu ook over 42 nieuwe voorstellen uitgesproken, in de meeste gevallen positief. Om de financiering daadwerkelijk rond te brengen, moeten provincie en regio nog nader prioriteren en programmeren. Per project zijn aanvullende besluiten nodig.


55.

Informerend schrijven aan Noord- en Midden-Limburgse gemeenten inzake Ruimte voor Ruimte 1ste tranche

Informatie: H. Tulleners, afdeling Ruimtelijke Inrichting Noord tel. (043) 389 99 65
e-mail:
hhm.tulleners@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het voorlopig normbedrag inzake Ruimte voor Ruimte 1ste tranche bij te stellen en over te gaan tot een voorlopige afrekening met gemeenten. GS stemmen er verder mee in dat alleen gemeenten die zich voor 1 januari 2004 hebben aangemeld extra m2 kunnen krijgen voor zelfbouwers.


56.

Aanvraag om een verklaring van geen bezwaar voor de bouw van een berging ten behoeve van hengelsportvereniging Juliana-Elsloo in de tuin van kasteel Elsloo

Informatie: B. Bomhoff, Ruimtelijke Inrichting Zuid tel. (043) 389 74 01
e-mail:
bj.bomhoff@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten weigeren een verklaring van geen bezwaar af te geven omdat de bouw van een berging cultuurhistorische waarden van kasteel Elsloo en de bijbehorende tuin te veel zou aantasten.


57.

Het concept ontwerp Reconstructieplan Noord- en Midden-Limburg

Informatie: R. Schoufs, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 79 93
e-mail:
rjh.schoufs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben in beginsel ingestemd met het concept ontwerp Reconstructieplan Noord- en Midden-Limburg.


58.

Aanvulling op het Jaarverslag 2002 inzake Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting

Informatie: M. Viegen, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie tel. (043) 389 73 62
e-mail:
mjgce.viegen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben een aanvulling op het Jaarverslag 2002 aan Provinciale Staten voorgelegd. Het betreft twee zaken op het gebied van Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting. Het eerste deel betreft een terugblik op de woningbouwontwikkeling in 2002, waaruit een aanhoudende stagnatie in de woningbouw op te maken is. Het tweede deel gaat over de ontwikkeling van de woningbouw op de Vinex-locaties.


59.

De organisatie van de uitvoering van het gebiedgericht beleid

Informatie: J. de Jong, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 74 77
e-mail:
jp.de.jong@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben een onderzoek laten doen naar een structuur voor het uitvoeren van het gebiedsgerichte beleid voor het platteland in Limburg (Reconstructieplan en Plan van Aanpak Zuid-Limburg Vitaal Platteland). Zij hebben ingestemd met het resultaat van het onderzoek. In 2003 en 2004 zullen GS samen met de partners in de regio de uitvoeringsstructuur concreet vormgeven.


60.

Plan van Aanpak heroriëntatie ruimtelijke ordening

Informatie: S. Kupers, afdeling Ruimtelijke Inrichting Zuid

tel. (043) 389 74 20
e-mail:
sm.kupers@prvlimburg.nl

Met de vaststelling van het plan van Aanpak hebben GS een begin gemaakt met een traject gericht op een slagvaardiger en meer op de uitvoering gerichte aanpak van de ruimtelijke ordening in Limburg. In dit kader zal op 6 november a.s. in Roermond een werkconferentie worden gehouden. Tevens zal op korte termijn specifiek voor dit traject een website op het internet worden geopend.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 17-7-2003 11:43