Gemeente 's-Hertogenbosch

17-07-2003

Ombouw N50 Rosmalen - Geffen naar autosnelweg A59

In augustus aanstaande start de bouwcombinatie Poort van Den Bosch met de werkzaamheden voor de ombouw van de Rijksweg N50 Rosmalen - Geffen naar autosnelweg A59. In januari 2006 is de nieuwe snelweg gereed. Dan behoren de verkeers- en omgevingshinder op dit traject tot het verleden en is de weg ook veiliger. Dit is het eerste wegenbouwproject in Nederland dat in een publiek-private samenwerking tussen de overheid (Provincie Noord-Brabant) en het bedrijfsleven wordt gerealiseerd. Daarbij zorgt Poort van Den Bosch niet alleen voor de bouw, maar ook voor de voorfinanciering en gedurende vijftien jaar voor het onderhoud van deze snelweg. De totale kosten voor ontwerp, bouwen, instandhouding van de A59 Rosmalen - Geffen bedragen 218 miljoen Euro. Het Rijk betaalt daarvan 195 miljoen Euro, de Provincie Noord-Brabant draagt 11,5 miljoen Euro bij en de gemeenten 's-Hertoqenbosch, Maasdonk, Oss en Bernheze samen ook 11,5 miljoen Euro.

De eerste Nieuwsbrief van de Poort van den Bosch is bijgesloten in de Bossche Omroep van deze week. Hierin kunt u lezen waar en wanneer welke werkzaamheden worden uitgevoerd en welke wegomleidingen- en afsluitingen hiervoor nodig zijn. Ook kunt u lezen hoe u meer informatie over het project kunt krijgen en hoe u zich gratis kunt abonneren voor volgende edities van deze nieuwsbrief.
Informatie:

- Internet, www.poortvandenbosch.nl Op deze website vindt u de meest actuele informatie over het project. Hier kunt u ook zien welke omleidingen en afsluitingen er zijn en u kunt per e-mail vragen stellen aan de projectvoorlichter.

- Informatienummer 0800-02 00 073. Informatiecentrum Poort van Den Bosch heeft samen met de Provincie Noord-Brabant en de betrokken gemeenten een Informatiecentrum ingericht, dat is gevestigd bij het directieverblijf (neem afslag Autotron Rosmalen en volg de borden). Het Informatiecentrum gaat op 3 september aanstaande open en is geopend op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Op maandag, dinsdag en donderdag is groepsbezoek en bezoek op afspraak mogelijk als u dit aanvraagt via het informatienummer.