Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 18-07-2003
persberichten vrijdagmorgen
Bert Visser 0591 - 383383 of 0651 - 611629

Foutparkeerders op Pulledag

HOOGEVEEN - Ruim veertig bezoekers van de Pulledag hebben donderdag in Hoogeveen een bon gekregen omdat ze hun auto verkeerd geparkeerd hadden. De bonnen zijn vooral geplakt op autos die geparkeerd stonden op een groenstrook en op parkeerplaatsen van vergunninghouders.

Onverzekerd in auto

EMMEN - Een 35 jarige automobilist uit Emmen moet het voorlopig even doen zonder zijn auto. De man viel donderdagavond door de mand bij een verkeerscontrole op de Van Schaikweg. Zijn auto bleek niet verzekerd te zijn en er ontbrak een geldige APK. De man krijgt twee weken de tijd om aan te tonen dat hij een WA verzekering voor de auto heeft afgesloten.

Bekleuring voor valse naam

ZUIDLAREN - Een 18 jarige bromfietser uit Zuidlaren dacht de politie in zijn woonplaats op het verkeerde been te zetten door zich bij een controle uit te geven voor zijn iets oudere broer. Hij werd doorzien en kreeg een bekeuring voor het opgeven van een valse naam. De jongen viel op omdat hij geen helm droeg. Bij controle bleek, dat hij ook niet in het bezit was van een bromfietscertificaat.

Eerlijk meegenomen

ASSEN - Een 26 jarige inwoner van Assen vond niet dat hij beschuldigd kon worden van winkeldiefstal bij een schoenenzaak in Assen. De man had zijn oude schoenen achtergelaten in de winkel en was op nieuwe schoenen naar buiten gelopen. Volgens hem had hij ze dus eerlijk meegenomen. Personeel van de winkel wist hem te achterhalen en aan te houden. Hij mocht na voorgeleiding en verhoor weer naar huis.

Problemen met naaktloper

ASSEN - Een 42 jarige inwoner van Assen heeft donderdagavond voor nogal wat problemem gezorgd in De Colijnstraat in Assen. De man was het niet eens met buurtbewoners die hem aanspraken op het feit dat hij naakt over straat ging. Twee buurtbewoners werden vervolgens door hem mishandeld en zijn vooronderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de man was het naaktlopen het gevolg van een weddenschap: Hij zou in zijn blootje naar het station lopen. De politie onderzoekt de zaak.