Ingezonden persbericht


Informatica verstevigt focus op Data Integratie en Business Intelligence

solutions business overgedragen aan partners; nadruk op infrastructurele software om marktleiderschap in Data Integratie verder uit te breiden

Nieuwegein, 18 juli 2003 Om haar marktpositie in Data Integratie en Business Intelligence software verder te versterken en uit te breiden, maakt Informatica (NASDAQ: INFA) vandaag bekend dat ze haar packaged analytic content beschikbaar stelt aan systeem-integratie en software applicatie partners, en zelf zal stoppen met de directe verkoop van deze content. Met deze herstructurering van haar strategie zal Informatica zich gaan focussen op haar sterkste productlines: de marktleidende Data Integratie infrastructuur en het next-generation Business Intelligence platform. Informatica zal huidige klanten van analytic applications volledig blijven ondersteunen in hun analytische infrastructuur met toekomstige upgrades van het onderliggende Informatica Data Integratie platform en haar Business Intelligence software.

Deze stap is een direct antwoord op feedback van klanten en partners over hun implementatie van Informatica producten, aldus Gaurav Dhillon, president en CEO van Informatica. Onze klanten willen branche-expertise waarvoor onze System Integrator-partners het best gepositioneerd zijn om deze te verschaffen, evenals customization, verticale branche kennis en expert turnkey solutions. Ondertussen zal Informatica focussen op haar infrastructurele oplossingen, om een uitgebreide suite van real-time Data Integratie producten te produceren, die een breed scala aan huidige strategische integratie initiatieven omvat zoals data warehousing, operational data stores, business activity monitoring, application synchronization, ERP consolidatie, data migratie, en enterprise Business Intelligence.

Partners steunen nieuwe strategie volledig
Accenture gebruikt op dit moment Informatica s packaged analytic content in enkele van haar oplossingen gericht op financiën, CRM, supply chain management, human resources en call centers. Klanten komen bij ons om verticale branche kennis te verschaffen over Business Intelligence en analytische applicaties, aldus Shari Rogalski, associate partner van Accenture s Business Intelligence Unit. De mogelijkheid om Informatica s analytische modules te integreren in onze eigen oplossingen zal ons helpen om het ontwerp en de invoering van Business Intelligence applicaties bij onze klanten te bevorderen.

Siebel Systems gebruikt Informatica s Data Integratie platform als kritische component in onze marktleidende customer en business analytische applicaties , zei Larry Barbetta, vice president en general manager van Siebel Analytics. We staan achter Informatica s stap om de focus op haar marktleidende Data Integratie producten te vernieuwen, en zijn ervan overtuigd dat Siebels klanten van analytische applicaties significant voordeel zullen hebben van Informatica s hernieuwde focus op haar kerncompetenties.

Op dit moment passen we Informatica s strategic sourcing analytics technologie toe in de kern van onze Chief Procurement Officer Solution Set, die onze klanten een allesomvattende view van hun inkoopkosten verschaffen, aldus Brian J. Queenin, vice president, global leader of information management & Business Intelligence at Cap Gemini Ernst & Young, U.S. LLC. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten zullen blijven profiteren van Informatica s kernkracht in Data Integratie en Business Intelligence, gezamenlijk met onze eigen domein expertise om verticale analytische applicaties te verschaffen. We zien ernaar uit om samen met Informatica te werken aan het leveren van oplossingen op maat aan klanten, met een hernieuwde focus op de waarde van data en infrastructuur.

TCS, de offshore development partner van Informatica, heeft altijd strategisch samengewerkt met technologische marktleiders om wereldwijd toegevoegde waarde te bieden aan klanten, zei dr. Santosh Mohanty, hoofd Data Warehousing en Business Intelligence bij TCS. We zien ons sterke partnerschap met Informatica als een strategisch voordeel, dat ons helpt om analytische oplossingen op maat te bieden aan onze wereldwijde klanten met Informatica s leidende Data Integratie en Business Intelligence technologie. We zien ernaar uit om ons werk met Informatica uit te breiden dit jaar, en verwelkomen haar hernieuwde focus op infrastructuur.

Informatica blijft Data Integratie markt domineren Volgens International Data Corporation (IDC), een wereldwijd bekend marktonderzoeksbureau uit Massachusetts, is Informatica met afstand marktleider in Data Integratie. Informatica blijft de absolute marktleider in Data Integratie software , aldus Steve McClure, research vice president van IDC s Software Research Group. Aangezien Informatica haar leiderschap in deze markt blijft uitbreiden, is het zeer logisch dat het bedrijf opnieuw haar integratie competentie gaat benadrukken. Door te focussen zal Informatica nog beter gepositioneerd zijn om haar klanten baanbrekende oplossingen te bieden, die tegemoet komen aan een breed scala aan integratiebehoeften.

Informatica blijft haar leiderschap in Data Integratie verstevigen door mogelijkheden in kritische gebieden, zoals data integriteit en bedrijfsbrede integratie, toe te voegen. Een voorbeeld is de recente OEM overeenkomst met Firstlogic waardoor Informatica de technologie van FirstLogic s marktleidende data quality oplossingen kan opnemen in Informatica s Data Integratie platform. Deze overeenkomst is gebaseerd op de sterke relatie die de beide partijen meer dan drie jaar geleden zijn aangegaan. Tools voor data assessment, data cleansing en data enhancement zijn nu beschikbaar als een optie bij het PowerCenter platform. Het uitgebreide partnerschap biedt klanten een enkele bron voor best-of-breed data quality en integratie mogelijkheden.

Overige toevoegingen aan PowerCenter in kerngebieden zoals metadata management, data profiling, packaged connectivity, enterprise scalability, security, en support voor opkomende standaarden zullen binnenkort bekendgemaakt worden.

Aanvullend op de hernieuwde focus op haar Data Integratie competenties, zal Informatica focussen op de groeiende leiderschapspositie en unieke mogelijkheden van het Informatica PowerAnalyzer platform. PowerAnalyzer is het eerste product dat de brede range van Business Intelligence functionaliteiten in een single-server consolideert, en het is een volledig internet-gebaseerde oplossing die eindgebruikers de beste gebruiksvriendelijkheid uit de branche biedt.

Over Informatica

Informatica (NASDAQ: INFA) is een marktleider op het gebied van Data Integratie- en Business Intelligence software. Informatica s software helpt multinationals bij het optimaliseren van hun bestaande informatie investeringen voor bedrijfsbreed inzicht. Zo helpen de tools om business performance en winstgevendheid te verhogen evenals het proactief managen van bedrijfsverplichtingen. Meer dan 1800 organisaties wereldwijd kozen al voor Informatica s allesomvattende platformen voor Data Integratie en Business Intelligence.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met: Informatica T +31 (0) 30-6086700 Maaike Hilbrand M +31 (0) 6-51553760 Marketing Manager Benelux E-mail mhilbrand@informatica.com

Dit persbericht bevat vooruitziende statements over toekomstige toevoegingen aan Informatica PowerCenter. Deze statements bieden geen garantie voor toekomstige ontwikkelingen en bevatten enkele risico s, onzekerheden en aannames die moeilijk te voorspellen zijn. Daadwerkelijke uitkomsten kunnen om die reden afwijken van eerdere vooruitziende uitspraken. Deze risico s en onzekerheden bevatten mogelijke vertragingen in de ontwikkeling, verkrijgbaarheid en verzending van nieuwe producten en toevoegingen aan bestaande producten en risico s ten gevolge van veranderende economische omstandigheden. Overige risico s zijn omschreven in onze SEC-rapporten. Tenzij daartoe wettelijk verplicht, geven we geen updates van vooruitziende uitspraken.