Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 juli 2003

Ageeth Doldersum:: 053-4555588

Zuid-Twente:

Doorrijding na aanrijding

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding en gaat er vandoor

Enschede

Donderdag 17 juli werd om ongeveer 22.40 uur gemeld dat er kort daarvoor op de kruising Lambertus Buddestraat/G.J. van Heekstraat in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden, waarbij de veroorzaker er vandoor was gegaan zonder zijn identiteit kenbaar te maken.

Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar het volgende gebeurd bleek te zijn. Een 25-jarige automobiliste uit Enschede reed op de G.J. van Heekstraat en sloeg rechtsaf de Lambertus Buddestraat in. Op dat moment naderde haar uit tegenovergestelde richting op de Lambertus Buddestraat een automobilist, die rechtsaf de G.J. van Heekstraat wilde inrijden. Hij nam de bocht te ruim waardoor hij met zijn linkervoorzijde tegen de linkerzijde van de auto van de 25-jarige botste. Na de aanrijding ging hij er vandoor.

Aan de hand van het door een getuige opgegeven kenteken kon het adres van de verdachte, een 51-jarige man uit Enschede, achterhaald worden en zocht de politie hem op. Hij bekende in de auto gereden te hebben. Omdat hij zichtbaar onder invloed verkeerde, werd hij aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 2,93 promille. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(bps: 03-094655)

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt te veel alcohol gedronken te hebben

Enschede

Politieagenten controleerden vrijdag 18 juli omstreeks 00.05 uur op de Holtwiklanden in Enschede een 64-jarige automobilist uit Enschede. Omdat het vermoeden bestond dat de man teveel alcohol genuttigd had, werd hij aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,27 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-094667)

Ongeval met letsel

Vrouw valt van fiets en raakt gewond

Enschede

Een 82-jarige vrouw uit Enschede viel donderdag 17 juli omstreeks 14.15 uur door nog onbekende oorzaak van haar fiets op de Dotterbloemstraat in Enschede. Zij werd met nog onbekend letsel voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-094413)

Noordwest-Twente:

Aanrijding onder invloed

Dronken man veroorzaakt aanrijding en moet rijbewijs inleveren

Almelo

Een 54-jarige automobilist uit Almelo stond donderdag 17 juli omstreeks 14.50 uur voor het rode verkeerslicht te wachten op de Soeteman in Almelo. Van achteren naderde hem een 37-jarige automobilist uit Almelo. Deze kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste op de achterzijde van de auto van de 54-jarige. De ambulance kwam omdat de 37-jarige man licht letsel had opgelopen. Hij werd ter plekke behandeld. Omdat het vermoeden bestond dat de 37-jarige onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 2,14 promille, waarop het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-094449)

Brand in woning

Brandweer blust brand in woning

Almelo

Er kwam vrijdag 18 juli omstreeks 13.40 uur een melding binnen van een brand in een woning aan de Zeven Bosjes in Almelo. Ter plekke bleek het te gaan om een woning in een flatgebouw. De bewoner had op de bank in de woonkamer geslapen en was door de brand wakker geworden. De oorzaak van de brand is niet geheel bekend. Het vermoeden bestaat dat de brand is ontstaan doordat de frituurpan niet was uitgeschakeld. Nadat de brandweer de brand had geblust bleek er een behoorlijke schade in de woning te zijn ontstaan. (bps: 03-094699)

Aanrijding met letsel

Automobilist gewond na aanrijding

Vriezenveen

Een 49-jarige man uit Almelo reed als bestuurder van een bus op de Krijgerstraat in Vriezenveen. Hij wilde op de kruising met de Grensweg linksaf slaan en kwam hierbij in aanrijding met een hem uit tegenovergestelde richting naderende 27-jarige automobilist uit Almelo. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. De 27-jarige man werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-094247)

Midden- en Noordoost-Twente:

Caravan in brand

Brandende caravan geblust op A1

Zuidbaan A1 ter hoogte van Deurningen

Op 17 juli omstreeks 11.34 uur komt er een melding binnen dat er op de zuidbaan van de A1 ter hoogte van Deurningen een caravan in brand staat. De bestuurder van de auto met caravan, een 40- jarige man uit Drachten, verklaarde dat hij op een gegeven moment signalen had gekregen van een bestuurder van een passerende auto. Toen hij vervolgens in de spiegel keek zag hij reeds een rode heldere gloed in de caravan. Hij is onmiddellijk gestopt en heeft de caravan van zijn auto losgekoppeld. De brandweer heeft de caravan geblust. De caravan is afgesleept, waarschijnlijk was kortsluiting de oorzaak van de brand. (bps: 03-094365)


---- --