Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-07-2003
Persberichten district Heerlen en Kerkrade (JC 11.30u) Vrijdag 18 juli 2003

District Heerlen / Kerkrade

Hoensbroek, inbreker aangehouden
Vannacht tegen 04.30 uur kwam bij de meldkamer van de politie een inbraakmelding binnen in een pand aan de Hoofdstraat in Hoensbroek. Daar aangekomen zagen de agenten een gat in de toegangspoort van het bedrijf. Een getuige had aan de meldkamer bovendien doorgegeven dat hij twee personen op bromfietsen had zien wegrijden. Daarom gingen de overige patrouilles naar hen op zoek.
Op de Hoogstraat in Hoensbroek werd een bromfietser aangetroffen die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij werd aangehouden als verdacht van het plegen van een inbraak en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Bij de verdachte, 18 jarige inwoner van Hoensbroek, werden documenten gevonden, mogelijk afkomstig van die inbraak.
De eigenaar deed aangifte bij de politie, die verder gaat onderzoeken of er een tweede dader in het spel is en naar de herkomst van de gevonden documenten.

Heerlen, mislukte straatroof
Op de Benzenraderweg in Heerlen liep de 37 jarige inwoner van Heerlen gisteravond omstreeks 22.30 uur over het trottoir en kwam daar een man tegen die hem om geld vroeg. De Heerlenaar weigerde dit, waarop de onbekende enkele rake klappen uitdeelde. Het slachtoffer wist te vluchten, maar kwam de man op de Bekkerweg in Heerlen weer tegen en daar ontstond opnieuw een handgemeen. Daar kreeg hij weer enkele klappen, maar kon toch weer tijdig vluchten om erger te voorkomen en ging direct bij de politie aangifte doen.
Het signalement van de dader is bekend en de politie gaat op zoek naar de straatrover. De Heerlenaar liep, als gevolg van de worstelingen, een klein wondje aan het gelaat op.

Heerlen, woonhuis ingericht met hennepplantages Op 17 juli kwam bij de wijkagenten -wijk Palemig- informatie binnen, dat in een woning aan de Palenbergstraat in Heerlen, een hennepplantage zou zijn. De wijkagenten stelden onmiddellijk omstreeks 12.30 uur een nader onderzoek in.
Het pand bleek onbewoond te zijn. Er werden 5 hennepplantages aangetroffen. Deze waren ingericht in de kelder, in een slaapkamer en de hele zolder. De plantages hadden een capaciteit voor carca 2000 planten. Er werden 1000 planten en 1000 resten van reeds geoogste hennepplanten aangetroffen. Verder trof men 89 assimilatielampen, transformatoren, 5 koolstoffilters en de nodige randapparatuur aan. Door medewerkers van Essent werd vastgesteld dat de stroomvoorziening illegaal werd afgetapt. De plantages werden ontmanteld en zullen vernietigd worden. De politie stelt een verder onderzoek in naar de eigenaren van de plantages.

Kerkrade, brandstichting
Bij een woning aan de Burg. Franssenstraat in Kerkrade werden vannacht omstreeks 05.30 uur een tuinhuisje en een boottrailer in brand gestoken. Ook stond daar een caravan die men geprobeerd had in brand te steken, waarvan alleen de dissel brandschade had. Het tuinhuisje en de boottrailer raakten zwaar beschadigd.
De eigenaar deed aangifte bij de politie ter zake brandstichting en deze stelt een nader onderzoek in.

Slenaken, onder invloed van de weg geraakt
Op de Heijenratherweg in Slenaken zag een politiepatrouille tegen
01.00 uur een aantal personen op de weg staan, die toekeken hoe de bestuurster van een auto door een heg probeerde te rijden. De politie stelde zich op de hoogte van het gebeuren. Bleek dat een 23 jarige inwoonster van Eijsden met de auto van de weg was geraakt. Bij het aanspreken rook de politie dat de adem van haar rook naar het gebruik van alcohol en onderwierpen de vrouw aan een ademtest. De uitslag was reden om haar mee te nemen naar het bureau voor een ademanalyse. Die uitslag bleek 1,4 promille te zijn en daarom werd het rijbewijs ingevorderd.
De politie maakt proces-verbaal op en zal middels een snelrechtprocedure worden afgehandeld.