Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 18-07-2003 Mediaberichten 18 juli (12.15 uur)

Beroofd van portemonnee VENLO Een 26-jarige inwoner van Venlo werd donderdagmiddag op de Keulsepoort van zijn portemonnee beroofd nadat hij geld hand gepind. Na de geldopname van enkele honderden euros werd hij vanachteren geduwd en rukte iemand het geld uit zijn handen. Het bleek om twee verdachten te gaan. Een verdachte rende vervolgens weg richting station en de ander koos een andere richting. Het slachtoffer achtervolgde nog een van hen maar raakte hem kwijt. De politie stelt een nader onderzoek in.
Drugsarrestaties VENLO De politie heeft donderdagavond een inval gedaan in een woning aan de Lichtenberg in verband met de handel in softdrugs. Aanleiding hiervoor was de arrestatie van twee mannen uit het Duitse Duisburg in de leeftijd van 30 en 38 jaar op de Noord Buitensingel. De beide verdachten hadden elk enkele tientallen grammen hash op zak en onderzoek wees uit dat ze dat hadden gekocht op de Lichtenberg. Enkele agenten stelden onder leiding van een officier van justitie een onderzoek in en in het perceel werden circa 250 gram plakken hash en ruim 500 gram marihuana aangetroffen. Verder werden een geldtelmachine, enkele weegschalen en andere attributen in beslag genomen. In de woning werden twee personen aangehouden, te weten een
29-jarige inwoner van Venlo en de 23-jarige bewoner van het pand. Beiden kregen elk van justitie een geldboete van 125 euro opgelegd welke meteen werd betaald. Na verhoor werden beide verdachten weer in vrijheid gesteld. Jeugd betrapt op vernieling speeltoestel REUVER Tijdens controle van de hangplekken van de jeugd betrapte de politie donderdagavond in het Schinderspark enkele jeugdigen die een speeltoestel in brand hadden gestoken. Nadat de jeugd op verzoek van de politie het vuurtje zelf hadden gedoofd zijn ze naar huis gestuurd met de boodschap om het aan hun ouders te vertellen. De politie zal vandaag zelf contact opnemen met de ouders van de 7 jongens en meisjes uit Reuver. Bekeken wordt of een of meerderen van hen zullen worden doorverwezen naar Bureau HALT. Lekkende tankauto MAASBREE De politie is vanmorgen in alle vroegte bezig geweest met een tankauto op de parkeerplaats De Slenk die diervoer lekte. De oorzaak is vermoedelijk het gistingsproces waardoor er een overdruk ontstond en de tank was gaan overlopen. Het gevolg was dat er zon 3 ton van de sustantie op het wegdek terecht kwamn. Het was geen gevaarlijk spul maar het veroorzaakte wel een glad wegdek. Dat was de reden van de politie om de brandweer in te schakelen die het wegdek heeft schoongemaakt. Het bedrijf uit Rotterdam zorgde zelf voor het overtanken van de resterende inhoud naar een andere tankauto. De parkeerplaats werd tijdelijk afgezet.