Politie Gelderland-Midden

Overbetuwe, verkeerscontroles
Publicatiedatum: 18-07-2003

Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft donderdagavond en -nacht op drie plaatsen in de gemeente Overbetuwe verkeerscontroles gehouden. In totaal drie bestuurders werden bekeurd voor het rijden onder invloed. Op de Hoofdstraat, binnen de bebouwde kom van Herveld, werd gecontroleerd tussen acht en tien uur. Speerpunten daarbij waren snelheid, alcohol en beveiligingsmiddelen zoals gordel en helm. Negen snelheidsovertreders liepen daarbij tegen de lamp onder 150 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km/u, terwijl terplaatse een maximumsnelheid geldt van 50. Onder 79 blaastesten bleek een drankrijder te zitten. Hij werd met een promillage van 0,97 achter het stuur aangetroffen, bijna tweemaal de toegestane hoeveelheid. Onder de 150 passanten werd 11 maal proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden zonder gordel. Alle gecontroleerde bromfietsers bleken de helm te dragen.
Tussen tien uur en middernacht controleerde het VHT op de Aamsestraat in Elst. Daar werden 159 blaastesten uitgevoerd, maar er werden geen bestuurders onder invloed aangetroffen. Wel werden drie bromfietsers bekeurd wegens een te hoog vermogen en het rijden zonder helm. Op de Rijksweg Noord in Elst werd door het VHT postgevat tussen half een 's nachts en kwart over twee. Daar werden twee automobilisten bekeurd wegens het rijden onder invloed met promillages van 0,76 en
1,48. Van deze laatste bestuurder, een 40-jarige Drielenaar, werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij het wettelijke maximum bijna driemaal overschreden had. Alle drankrijders kregen een proces-verbaal en een rijverbod opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---