2e persbericht van vrijdag 18 juli 2003

Eindhoven 18-7-2003 - Berichten uit de regio

Gezamenlijke verklaring van Politie Brabant Zuid-Oost en Gay Krant

Vrijdagmorgen heeft op het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven een gesprek plaatsgevonden tussen de politie Brabant Zuid-Oost en de heer Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay Krant. Het gesprek was bedoeld om, na het optreden van de heer Krol in de actualiteitenrubriek Nova, enkele onderlinge misverstanden uit de weg te ruimen.

Na het gesprek verklaren de politie en de heer Krol het volgende:

Op maandag 16 juni 2003 heeft bij de heer Krol een gesprek plaatsgevonden met de politie. Hierbij stelde de hoofdredacteur van de Gay Krant de aanstaande publicatie, Waarom moest het drie straten van het PSV-stadion? van 21 juni ter beschikking van de politie.

Voor wat betreft de actiegroep Mike en Dennis die in 1995 actief is geweest en die ter sprake kwam in de Nova-uitzending en in de Gay Krant van deze week, waarbij de indruk zou kunnen zijn gewekt dat de politie bewust informatie zou hebben achtergehouden concluderen beide partijen dat dit absoluut niet aan de orde is.

In 1995 is de groep Mike en Dennis actief geweest in het signaleren van misbruik van jongeren in Eindhoven. In die tijd heeft de actiegroep oproepen geplaatst om slachtoffers proberen te bewegen informatie te verschaffen aan de politie of andere hulpverleningsinstanties.

Het ligt voor de hand dat er toen informele contacten zijn geweest met individuele politiemensen. De verstrekte informatie in die tijd en de oproepen hebben niet geleid tot enige informatie die nader onderzoek zou rechtvaardigen.

De politie heeft het memobriefje dat de heer Krol op 2 juli op zijn voordeur aantrof in ontvangst genomen. Het memobriefje kwam in de Nova-uitzending ter sprake.

De gesprekspartners van vrijdagmorgen zijn overtuigd van elkaars goede bedoelingen en hebben de intentie optimaal met elkaar samen te werken.